Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 11-Απρ-2018 21:16

  Περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων φέτος "βλέπουν" οι αξιωματούχοι της Fed

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων φέτος "βλέπουν" οι αξιωματούχοι της Fed

  Το φως της δημοσιότητας είδαν σήμερα τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της επιτροπής χάραξης νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve στις 20-21 Μαρτίου. Όπως προκύπτει από τα πρακτικά, όλοι οι αξιωματούχοι της Fed βλέπουν ως πιθανό το ενδεχόμενο περισσότερων αυξήσεων επιτοκίων φέτος.

  Ειδικότερα, όπως μεταδίδουν ξένα μέσα ενημέρωσης, η συζήτηση κατά την τελευταία συνεδρίαση της Fed δεν επικεντρώθηκε στο αν θα πρέπει να αυξηθεί το κόστος χρήματος στις ΗΠΑ, αλλά στο πόσο γρήγορα θα πρέπει να προχωρήσει η σύσφιγξη της νομισματικής πολιτικής της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ.

  "Αρκετοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι η Fed θα μπορούσε να αυξήσει τα επιτόκια σε επίπεδο που θα λειτουργούσε ως περιοριστικός παράγοντας για την οικονομική δραστηριότητα.

  Αρκετοί σημείωσαν ότι ίσως χρειαστεί να σηματοδοτηθεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο στην επόμενη ανακοίνωση της Fed.

  Σε κάθε περίπτωση, τα πρακτικά έδειξαν ότι στην Fed υπάρχει βεβαιότητα ότι η οικονομία θα ανακάμψει από την μετριοπαθή ανάκαμψη του πρώτου τριμήνου και ότι ο πληθωρισμός θα κινηθεί προς τον στόχο του 2%.

  Κατά την συνεδρίαση συζητήθηκαν επίσης τα πιθανά οφέλη από το να αφεθεί ο πληθωρισμός να ξεπεράσει τον στόχο του 2%, αλλά και γύρω από τους πιθανούς κινδύνους μιας υπερθέρμανσης της οικονομίας.

   

   

   

    

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων