Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 04-Απρ-2018 16:04

  Τα funds αυξάνουν τις short θέσεις στη ΔΕΗ, μειώνουν τα shorts σε Eurobank

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Τα funds αυξάνουν τις short θέσεις στη ΔΕΗ, μειώνουν τα shorts σε Eurobank

  Της Ελευθερίας Κούρταλη

  Με αυξημένες τις short θέσεις στη ΔΕΗ ξεκινά το β' τρίμηνο για το βρετανικό fund Lansdowne Partners, μετά την μικρή υποχώρηση των short θέσεών του από την Eurobank πριν μερικές ημέρες, εδραιώνοντας τις επιθετικές του διαθέσεις απέναντι και στα μη τραπεζικά blue chips. Παράλληλα, αποχώρηση από τα shorts του στην Eurobank φαίνεται πως πραγματοποίησε το Marshall Wace, ενώ αμετάβλητες παραμένουν οι short θέσεις και των τριών βρετανικών funds (Marshal Wace, Oceanwood Capital Managment και Lansdowne Partners) στις υπόλοιπες ελληνικές τράπεζες, γεγονός που δείχνει ότι η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων κερδοφορίας του 2017 δεν ηρέμησε τις... ορέξεις τους, εν αναμονή της ολοκλήρωσης των stress tests τον επόμενο μήνα.

  Έτσι, από τις 29 Μαρτίου, λίγο πριν τις αργίες του Πάσχα των Καθολικών και την αρχή του β' τριμήνου, το Lansdowne Partners αύξησε τις short θέσεις του στη μετοχή της ΔΕΗ και στο 0,82% επί των μετοχών της, από 0,80% που ήταν οι short θέσεις του από την 1η Μαρτίου. Αυτό φέρνει το σύνολο των shorts του στην ελληνική εταιρεία, στα 4,92 εκατ. ευρώ.

  Αξίζει να σημειώσουμε πως στις 23 Μαρτίου το fund είχε μειώσει τις short θέσεις του στην Eurobank και στο 0,60% των μετοχών της, δηλαδή στα 10,5 εκατ. ευρώ, από 0,62% στις 25 Σεπτεμβρίου.

  Σύμφωνα με τα στοιχεία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, το Marshall Wace δεν εμφανίζεται να διατηρεί short θέσεις στη μετοχή της Eurobank, οι οποίες στις 16 Μαρτίου διαμορφώνοντας στο 0,52%, γεγονός που σημαίνει ότι το fund είτε τις μηδένισε είτε τις μείωσε σε πολύ μικρό ποσοστό.

  Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες τοποθετήσεις των funds, το Oceanwood Capital Management διατηρεί short θέσεις 0,71% επί των μετοχών της Alpha Bank από τις 5 Μαρτίου και 0,70% στην Εθνική Τράπεζα, από τις 10 Ιανουαρίου. Το Lansdowne Partners εκτός από τις κινήσεις σε ΔΕΗ και Eurobank, παραμένει short στην Τράπεζα Πειραιώς (1,64%). Το Marshall Wace διατηρεί short θέσεις επί των μετοχών της Εθνικής Τράπεζας και στο 0,68% καθώς και στην Τράπεζα Πειραιώς και στο 0,80%.  

   

  POSITION HOLDER NAME OF THE ISSUER NET SHORT POSITION POSITION DATE
  Lansdowne Partners (UK) LLP PUBLIC POWER CORPORATION SA 0,82% 2018-03-29
  Lansdowne Partners (UK) LLP EUROBANK ERGASIAS S.A. 0,60% 2018-03-23
  Oceanwood Capital Management LTD ALPHA BANK SA 0,71% 2018-03-05
  Lansdowne Partners (UK) LLP PIRAEUS BANK S.A. 1,64% 2018-02-28
  Marshall Wace LLP PIRAEUS BANK S.A. 0,80% 2018-01-12
  Marshall Wace LLP NATIONAL BANK OF GREECE SA 0,68% 2018-01-11
  Oceanwood Capital Management LTD NATIONAL BANK OF GREECE SA 0,70% 2018-01-10

   

  Τα καλά αποτελέσματα κερδοφορίας των εισηγμένων αποδεικνύεται ότι δεν αρκούν για να δοθεί στην αγορά βιώσιμη ώθηση. Οι short sellers έχουν κάθε λόγο να επιμένουν με τα στοιχήματά τους όσο και αν υπάρχουν διαθέσεις ορισμένων funds για επενδύσεις στα ελληνικά assets. Το εγχώριο περιβάλλον –τόσο το οικονομικό όσο και το πολιτικο-γεωπολιτικό, σε συνδυασμό με τις νέες αναταραχές στις διεθνείς αγορές με τις εμπορικές εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας να αυξάνονται, "φρενάρουν" τις επενδυτικές διαθέσεις, μέχρι τουλάχιστον να υπάρξει κάποια ορατότητα τόσο σε ό,τι αφορά τις τράπεζες όσο και σε ό,τι αφορά το ζήτημα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους αλλά και την "τύχη" της Ελλάδας μετά την ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων