Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 14-Μαρ-2018 11:47

  Morgan Stanley: Αυτό είναι το απόλυτο επενδυτικό καταφύγιο

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Morgan Stanley: Αυτό είναι το απόλυτο επενδυτικό καταφύγιο

  Οι ανησυχίες των επενδυτών σχετικά με την κλιμάκωση των εμπορικών εντάσεων λόγω των δασμών που επέβαλε ο Τραμπ έχουν αυξηθεί το τελευταίο διάστημα και αυτό αναμένεται να χτυπήσει τις μετοχές του κλάδου της τεχνολογίας καθώς και των αγαθών πολυτελείας οι οποίες εξαρτώνται από τις διεθνείς αλυσίδες προσφοράς, όπως σημειώνει η Morgan Stanley σε νέα έκθεσή της όπου τονίζει πως οι εμπορικές και επενδυτικές τράπεζες των ΗΠΑ είναι ένα καλό στοίχημα για τους επενδυτές που αναζητούν αυτή τη στιγμή καταφύγιο από τις πιθανές καταιγίδες.

  Παρά τις πρόσφατες υπεραποδόσεις, επισημαίνει η Morgan Stanley, το story των αμερικάνικων τραπεζών παραμένει ισχυρό. Η ανάπτυξη της κερδοφορίας συσχετίζεται θετικά με την αναθέρμανση της οικονομίας, με την M.S να αναμένει αύξηση 28% των κερδών του κλάδου φέτος, με οδηγούς τα καθαρά περιθώρια επιτοκίων, τη μείωση των φόρων, την πιστωτική επέκταση και τις μικρότερες ζημιές στο δανειακό χαρτοφυλάκιο. Η υψηλότερη μεταβλητότητα της αγοράς επίσης, μπορεί να ενισχύσει τα εμπορικά έσοδα.

  Όπως τονίζει, οι αποτιμήσεις των αμερικάνικων τραπεζικών μετοχών παρά την υπεραπόδοση,  παραμένουν ελκυστικές τόσο σε όρους τιμής προς λογιστική αξία και τιμής προς κέρδη όσο και σε όρους μερισματικής απόδοσης. Επίσης, η χαλάρωση του ρυθμιστικού περιβάλλοντος, ειδικά σε ό,τι αφορά τους νόμους Dodd-Frank και Volcker, είναι πιθανό να οδηγήσουν σε καλύτερες αποδόσεις  κεφαλαίου, σε αύξηση των επαναγορών μετοχών καθώς και σε άνοδο των μερισμάτων.

  Το 2017 ήταν το έτος του "εύκολου χρήματος" στις αγορές και ο Ιανουάριος του 2018 προσέφερε σημαντικές αποδόσεις στους επενδυτές. Ωστόσο, τον Φεβρουάριο, το ισχυρό sell-off έστειλε τον S&P 500 πάνω από 10% χαμηλότερα. Τώρα, καθώς το πρώτο τρίμηνο πλησιάζει στην ολοκλήρωσή του, η αγορά σημειώνει κέρδη από τις αρχές του έτους της τάξης του 4,2%, ωστόσο το κλίμα είναι ιδιαίτερα δύσκολο.

  Οι επενδυτές προσπαθούν να μετρήσουν τις συνέπειες της - πολύ ισχυρότερης από την αναμενόμενη - παγκόσμιας ανάπτυξης, των φορολογικών περικοπών και της εκτόξευσης της απόδοσης των 10ετών αμερικάνικων ομολόγων, ενώ η άνοδος του πληθωρισμού αυξάνει τις ανησυχίες ότι η Federal Reserve ίσως χρειαστεί να επιταχύνει τον ρυθμό αύξησης των επιτοκίων. Σε αυτό έρχονται να προστεθούν οι φόβοι για εμπορικό πόλεμο, δυσκολεύοντας ακόμη περισσότερο τις προοπτικές των αγορών.

  Ενώ πολλοί επενδυτές έχουν βρει καταφύγιο στις μετοχές της μικρής κεφαλαιοποίησης και στις μετοχές αμερικάνικων εταιρειών που επικεντρώνονται στην εγχώρια αγορά, η Morgan Stanley εκτιμά ότι η καλύτερη επενδυτική ευκαιρία και η καλύτερη κάλυψη από τις όποιες αναταραχές έρθουν, είναι οι μετοχές των αμερικάνικων τραπεζών των οποίων οι αποτιμήσεις παραμένουν ελκυστικές παρά την έντονη ανάκαμψη από τα χαμηλό του κύκλου που σημειώθηκαν το 2017.​

  Ελευθερία Κούρταλη

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων