Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 12-Μαρ-2018 13:48

  CNBC: Απατεώνες διέφυγαν με κρυπτονομίσματα αξίας άνω των 2 εκατ. δολαρίων

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  CNBC: Απατεώνες διέφυγαν με κρυπτονομίσματα αξίας άνω των 2 εκατ. δολαρίων

  Απατεώνες φαίνεται να έχουν "διαφύγει" με κρυπτονομίσματα αξίας άνω των 2 εκατομμυρίων δολαρίων μετά από τη διενέργεια μιας ψεύτικης αρχικής προσφοράς νομισμάτων (ICO), ενώ τα άτομα που συνδέονται με το περιστατικό είναι πιθανό να εμπλέκονται και μια άλλη πρόσφατη κλοπή, μεταδίδει το CNBC.

  Ένας κακός ηθοποιός ή ηθοποιοί χρησιμοποίησαν ένα ψεύτικο προφίλ του LinkedIn και αντέγραψαν φωτογραφίες από το Instagram ενός άλλου χρήστη για να δημιουργήσουν ένα πλαστό πρόσωπο -και με επιτυχία προσέλκυσαν περισσότερους από 1.000 επενδυτές σε μία ICO, την οποία ονόμασαν "Γκίζα".

  Η αρχική προσφορά νομισμάτων είναι ένας τρόπος για τα start-ups να συγκεντρώσουν κεφάλαια μέσω crowd-funding για την επένδυσή τους. Αντί να αντλήσουν κεφάλαια από venture capitalists, μια εταιρεία μπορεί να πραγματοποιήσει μια ICO η οποία επιτρέπει στον κόσμο να επενδύει σε ένα κρυπτονόμισμα, όπως το ethereum ή το bitcoin, σε αντάλλαγμα για ένα νέο token το οποίο εκδίδεται από το startup. Το νέο ψηφιακό νόμισμα δεν είναι μετοχή. Αντίθετα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε αντάλλαγμα για μελλοντικές υπηρεσίες που προσφέρονται από την εταιρεία. Είναι επίσης πιθανό το νέο νόμισμα να φτάσει σε πολύ υψηλότερη αξία από την αρχική επένδυση.

  Το χρήμα που πέφτει στις ICOs είναι πολύ, ενώ οι προσφορές δεν ρυθμίζονται από κάποια αρχή.

   

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ