Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 07-Μαρ-2018 15:59

  Συνεχίζεται το σερί βελτίωσης στα ελληνικά ομόλογα

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Συνεχίζεται το σερί βελτίωσης στα ελληνικά ομόλογα

  Της Ελευθερίας Κούρταλη

  Οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων στην ευρωζώνη υποχωρούν σήμερα λόγω των εκτιμήσεων ότι οι δασμοί που θέλει να επιβάλει ο Τραμπ θα μπορούσαν να καθυστερήσουν σημαντικά ή και να εμποδίσουν το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να αποσύρει το QE.

  H παραίτηση του οικονομικού συμβούλου του Τραμπ, ενίσχυσε τις ανησυχίες των αγορών για εμπορικό πόλεμο, πιέζοντας εκ νέου τις μετοχές και οδηγώντας τους επενδυτές να στραφούν στην αγορά ομολόγων, ένα κύμα το οποίο παρασύρει και τα ελληνικά ομόλογα τα οποία έχουν δει τις αποδόσεις τους να υποχωρούν σημαντικά τις τελευταίες ημέρες με παράλληλη αύξηση του τζίρου και την ενεργοποίηση των αγοραστών.

  "Ο φόβος στην αγορά είναι ότι ένας παγκόσμιος εμπορικός πόλεμος θα μπορούσε να επηρεάσει την οικονομική ανάπτυξη στην Ευρώπη και εάν η ανάπτυξη είναι χαμηλότερη υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος ύφεσης και η ΕΚΤ ενδέχεται να αναγκαστεί να επιβραδύνει την απόσυρση των νομισματικών κινήτρων", σημειώνει ο αναλυτής της DZ Bank, Pascal Segesser.

  Η Commerzbank εκτιμά επίσης ότι η παραίτηση του Cohn αυξάνει την πιθανότητα ενός πιο φιλόδοξου ήπιου μηνύματος από την ΕΚΤ μετά τη συνεδρίαση της Πέμπτης.

  Έτσι, οι αποδόσεις των περισσότερων κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης κινούνται 2-5 μονάδες βάσης χαμηλότερα. Η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου της Γερμανίας υποχωρεί 2 μονάδες βάσης στο 0,65%.

  Τα ομόλογα της περιφέρειας της ευρωζώνης υπεραποδίδουν με τα yields τους να μειώνονται κατά 4-8 μονάδες βάσης. Οι αποδόσεις των πορτογαλικών 10ετών υποχωρούν στα χαμηλά ενός μηνός και το 1,84%, ενώ το spread των ιταλικών ομολόγων υποχωρεί στις 139 μ.β πλησιάζοντας τα επίπεδα πριν τις εκλογές.

  Η βελτίωση συνεχίζεται και στα ελληνικά ομόλογα τα οποία από την Παρασκευή έχουν αντιστρέψει το sell-off και τις ισχυρές πιέσεις του προηγουμένου διαστήματος, βλέποντας τις αποδόσεις τους να υποχωρούν την στιγμή που και ο τζίρος στην ΗΔΑΤ έχει ανεβάσει ρυθμούς.

  Έτσι, η απόδοση των ελληνικών 10ετών ομολόγων διαμορφώνεται στο 4,242% με πτώση 1,35% από χθες η απόδοση του 5ετούς αγγίζει το 3,565% με πτώση 1,2% από χθες και το yield στο νέο 7ετές διαμορφώνεται στο 3,92%.
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ