Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 07-Μαρ-2018 12:03

  "Τα κρυπτονομίσματα είναι εμπορεύματα", αποφαίνεται Αμερικανός δικαστής

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  "Τα κρυπτονομίσματα είναι εμπορεύματα", αποφαίνεται Αμερικανός δικαστής

  Τα ψηφιακά νομίσματα μπορούν να ελέγχονται ως εμπορεύματα από την αρμόδια Επιτροπή για τη διαπραγμάτευση futures εμπορευμάτων των ΗΠΑ (U.S. Commodity Futures Trading Commission - CFTC) και να υπάγονται στους σχετικούς κανόνες, σύμφωνα με απόφαση που έλαβε, χθες, Αμερικανός ομοσπονδιακός δικαστής. 

  Ειδικότερα, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Reuters, ο δικαστής Jack Weinstein, στο Μπρούκλιν, αποφάνθηκε ότι η CFTC ήταν σε θέση να υποβάλει αγωγή κατά ενός κατοίκου της Νέας Υόρκης, του Patrick McDonnell, και της εταιρείας του, Coin Drop Markets, δίδοντας το "ok" για να προχωρήσει η υπόθεση. 

  Ο Weinstein προχώρησε, επίσης, σε έκδοση προσωρινής διαταγής που εμποδίζει τον McDonnell και την Coin Drop Markets από κάθε δραστηριότητα σχετική με τις συναλλαγές στην αγορά εμπορευμάτων. 

  Πρώτη η CFTC - που είναι υπεύθυνη για τον έλεγχο των εμπορευμάτων, των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης και των παραγώγων - είχε καταλήξει, το 2015, στο συμπέρασμα ότι τα κρυπτονομίσματα είναι εμπορεύματα. 

  Ο Weinstein έκανε δεκτή τη συγκεκριμένη πρόταση, σημειώνοντας ότι υποστηρίζεται από την έννοια της λέξης "εμπόρευμα" και ότι η CFTC μπορεί να ερμηνεύει τον νόμο για τη ρύθμιση της αγοράς εμπορευμάτων.

  Στην αγωγή της, η CFTC αναφέρει ότι από τον Ιανουάριο του 2017, ο McDonnell και η εταιρεία του εξαπατούν τους πελάτες τους, παρέχοντας συμβουλές για τα ψηφιακά νομίσματα. Εντούτοις, όπως σημειώνει, οι πελάτες δεν έλαβαν τις συμβουλές, για τις οποίες πλήρωσαν και ότι η Coin Drop Markets δεν ευθυγραμμίζεται με την CFTC, ούτε έχει καταχωρηθεί στο μητρώο της. Ο McDonnell φέρεται να έθεσε εκτός λειτουργίας την ιστοσελίδα της εταιρείας, σταματώντας να απαντά στους πελάτες. 

  Σημειώνεται, πάντως, ότι η ρύθμιση των ψηφιακών νομισμάτων βρίσκεται σε αρχικό στάδιο, καθώς το Κογκρέσο δεν έχει περάσει νομοθεσία που να διευθετεί το θέμα.  

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ