Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 05-Μαρ-2018 14:24

  ΙΕΑ για πετρέλαιο: Οι ΗΠΑ θα "κλέψουν" μερίδιο αγοράς από τον ΟΠΕΚ την επόμενη 5ετία

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  ΙΕΑ για πετρέλαιο: Οι ΗΠΑ θα "κλέψουν" μερίδιο αγοράς από τον ΟΠΕΚ την επόμενη 5ετία

  Η αμερικανική παραγωγή σχιστολιθικού αργού αναμένεται να αυξηθεί τα επόμενα πέντε χρόνια, καταλαμβάνοντας μερίδιο αγοράς από τους παραγωγούς του ΟΠΕΚ και οδηγώντας τη χώρα, μια από τους μεγαλύτερους εισαγωγούς πετρελαίου στον κόσμο, πιο κοντά στην αυτάρκεια, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας (IEA).

  H συμφωνία του 2017 ανάμεσα στον ΟΠΕΚ και άλλους πετρελαιοπαραγωγούς, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, για μείωση της παραγωγής βελτίωσε τις προοπτικές για άλλους παραγωγούς καθώς οι τιμές αυξήθηκαν σημαντικά καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο οργανισμός.

  Ως αποτέλεσμα αυτού, η αμερικανική παραγωγή αργού άρχισε να αυξάνεται και πάλι σημαντικά την προηγούμενη χρονιά και αναμένεται να αυξηθεί κατά 2,7 εκατ. βαρέλια την ημέρα στα 12,1 εκατ. μέχρι το 2023. Η παραγωγή υγρών φυσικού αερίου (NGL) θα αυξηθεί κατά 1 εκατ. βαρέλια ανά ημέρα για να φθάσει τα 4,7 εκατ. μέχρι το 2023.

  Με τη συνολική αμερικανική παραγωγή υγρών καυσίμων να αναμένεται να φθάσει σχεδόν τα 17 εκατ. βαρέλια την ημέρα το 2023, από τα 13,2 εκατ. το 2017, οι ΗΠΑ θα είναι μακράν ο κορυφαίος παραγωγός του κόσμου.

  "Οι ΗΠΑ αναμένεται να αφήσουν το στίγμα τους στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου τα επόμενα πέντε χρόνια" ανέφερε ο Φατίχ Μπιρόλ, εκτελεστικός διευθυντής της IEA, στην έκθεση μεσοπρόθεσμων προβλέψεων του οργανισμού.

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ