Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 14-Φεβ-2018 11:48

  Goldman Sachs, Morgan Stanley: Οι 39 μετοχές που πρέπει να αγοράσετε

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Goldman Sachs, Morgan Stanley: Οι 39 μετοχές που πρέπει να αγοράσετε

  Της Ελευθερίας Κούρταλη

  H Goldman Sachs και η Morgan Stanley είναι μεταξύ των διεθνών επενδυτικών τραπεζών που "μεταφράζουν" το πρόσφατο sell-off ως διόρθωση και όχι ως την αρχή μίας bear market και το χαρακτηρίζουν ως "ευκαιρία για τοποθετήσεις" συστήνοντας "αγορές στη βουτιά". Έτσι, με σημειώματα προς τους πελάτες τους συστήνουν τις μετοχές οι οποίες, όπως εκτιμούν, θα υπεραποδώσουν το επόμενο διάστημα.

  Οι μεγάλες πτώσεις στις αγορές αποτελούν πάντα μια επενδυτική ευκαιρία και η διόρθωση που χτύπησε την πόρτα των χρηματιστηρίων από τις αρχές του Φεβρουαρίου αφήνει τουλάχιστον 22 ευρωπαϊκές εταιρείες σε πολύ ελκυστικά επίπεδα, όπως σημειώνει η Goldman Sachs, η οποία ήταν από τους πρώτους που προειδοποίησε για το sell-off (από τις 29 Ιανουαρίου).

  Όλες αυτές οι εταιρείες πληρούν δύο προϋποθέσεις: έχουν υποστεί πτώσεις άνω του 10% τον τελευταίο μήνα και παρουσιάζουν προοπτικές re-rating της τάξης του 30% σύμφωνα με τις μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών.

  Στη λίστα της Goldman Sachs με τις "χρυσές ευκαιρίες" του πρόσφατου sell-off οι κύριοι πρωταγωνιστές είναι οι τράπεζες, με τέσσερις... εκπροσώπους και συγκεκριμένα την αυστριακή τράπεζα Bawag, τη γαλλική  BNP Paribas, τη NN Group (Nationale-Nederlanden) και την Entra.

  Η Vinci, η Deutsche Post και η Elis είναι τα top picks της αμερικάνικης τράπεζας στον κλάδο των υπηρεσιών, των μεταφορών και των ταξιδιών, ενώ μεταξύ των μετοχών που αναμένεται να υπεραποδώσουν σύμφωνα με την Goldman Sachs είναι η AB InBev (ένα από τα μεγάλα στοιχήματα της Goldman), η Brunello, η Cucinelli και η Tesco.

  Από τον βιομηχανικό κλάδο η αμερικάνικη τράπεζα συστήνει τις CNHI, ABB και Philips Lighting, ενώ από τις μετοχές του κλάδου των πρώτων υλών συστήνει "buy" για τις Glencore, EON και Shell.

  Η λίστα της Goldman ολοκληρώνεται με τις Novo Nordisk, Philips Wirecard, ASML, TELX  και Drillisch.

  "Η τυπική διόρθωση ιστορικά, χρειάστηκε 70 ημέρες διαπραγμάτευσης για να φτάσει το κατώτατο σημείο και 88 ημέρες για να ανακάμψει", όπως τονίζει ο David Kostin, επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής της Goldman Sachs.

  "Η αύξηση του πληθωρισμού και των επιτοκίων θα ωφελήσει τους κυκλικούς κλάδους, όπως οι τράπεζες. Οι επιχειρήσεις με χαμηλό εργατικό κόστος θα είναι θωρακισμένες από την επιτάχυνση των μισθών, μια τάση που αναμένεται ότι θα επιμείνει το 2018." Η Goldman Sachs αναμένει ότι η παγκόσμια οικονομία θα παραμείνει ισχυρή και η αγορά εργασίας θα σημειώσει περαιτέρω σύσφιξη οδηγώντας ανοδικά τους μισθούς.

  Από την πλευρά της, η Morgan Stanley επιλέγει 17 μετοχές οι οποίες σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αποτελούν ελκυστικά σημεία εισόδου στις αγορές σε αυτήν την διόρθωση.

  Στα top picks της περιλαμβάνει τις SSE, St James' Place, CRH, BP, Deutsche Wohnen , British American Tobacco, Royal Dutch Shell, Commerzbank, Enel, Fiat, Norsk Hydro, Credit Suisse, Orsted , DCC, LVMH, ArcelorMittal και  BHP Billiton.

  Όπως τονίζει η αμερικάνικη τράπεζα οι 17 εταιρείες πληρούν τα ακόλουθα κριτήρια: 1) έχουν υποστεί de-rating από τις αρχές του έτους στους εκτιμώμενους δείκτες p/e 12μήνου, 2) έχουν δει αύξηση από τις αρχές του έτους στις εκτιμήσεις για τα κέρδη ανά μετοχή (EPS) 12μήνου και 3) οι τιμές-στόχοι που δίνει η τράπεζα παρουσιάζουν περιθώρια ανόδου από τα τρέχοντα επίπεδα.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ