Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 13-Φεβ-2018 22:37

  ΗΠΑ: Έρευνα για χειραγώγηση του VIX

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  ΗΠΑ: Έρευνα για χειραγώγηση του VIX

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 23:00

  Οι αμερικανικές εποπτικές αρχές ερευνούν εάν έχει υπάρξει χειραγώγηση στις τιμές που συνδέονται με τον δείκτη μεταβλητότητας VIX (Cboe Volatility Index), αναφέρει η Wall Street Journal επικαλούμενη άτομα με γνώση της υπόθεσης.

  Ειδικότερα, η Εποπτική Αρχή της Χρηματοοικονομικής Βιομηχανίας (FINRA) εξετάζει εάν traders έκαναν τοποθετήσεις σε δικαιώματα προαίρεσης (options) του S&P 500 προκειμένου να επηρεάσουν τις τιμές για τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης (futures) του VIX, σύμφωνα με την WSJ.

  Μία νομική εταιρεία η οποία εκπροσωπεί ανώνυμο πληροφοριοδότη, υποστηρίζει σε επιστολή της προς τις αμερικανικές αρχές ότι ο VIX χειραγωγείται, οδηγώντας σε ζημιές δισεκατομμυρίων τους ανυποψίαστους επενδυτές.

  Οι ισχυρισμοί που διατυπώνονται στην επιστολή περιγράφουν πώς εταιρείες του κλάδου εκμεταλλεύτηκαν τον τρόπο υπολογισμού του VIX προκειμένου να χειραγωγήσουν τον δείκτη.

  Επιστολές έχουν σταλεί επίσης στην αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) και την Επιτροπή Προθεσμιακών Συναλλαγών στα Εμπορεύματα (CFTC), σύμφωνα με το MarketWatch.

  Ο Jason Zuckerman, δικηγόρος της νομικής εταιρείας Zuckerman Law, η οποία εκπροσωπεί τον ανώνυμο πληροφοριοδότη, δήλωσε στο MarketWatch ότι ο πελάτης του "ανησυχεί για τη χειραγώγηση στον VIX η οποία έχει ήδη προκαλέσει τεράστιες ζημιές στους επενδυτές και είναι πρόθυμος να αποτρέψει περαιτέρω βλάβη στους επενδυτές".

  Η επιστολή καλεί την SEC και την CFTC "να διεξάγουν έρευνες στην υπόθεση πριν οι επενδυτές γνωρίσουν επιπλέον ζημιές λόγω της απάτης".

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων