Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 09-Φεβ-2018 10:53

  Citigroup: Αυτό είναι το απόλυτο επενδυτικό καταφύγιο από το διεθνές sell-off

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Citigroup: Αυτό είναι το απόλυτο επενδυτικό καταφύγιο από το διεθνές sell-off

  H διόρθωση που φοβόμασταν ήρθε, και το ερώτημα είναι θα πρέπει κανείς να αγοράσει "τη βουτιά" ή να τραπεί σε φυγή από τις αγορές, σημειώνει η Citigroup σε νέο της report.

  Σύμφωνα με τους στρατηγικούς αναλυτές της Citi, οι κυκλικές μετοχές και οι μετοχές ανάπτυξης "συγκρατήθηκαν" σχετικά καλά στο τρέχον sell-off, οι αποδόσεις των αμερικανικών κρατικών ομολόγων διατηρήθηκαν κοντά στα υψηλά τους επίπεδα και τα εμπορεύματα δεν είδαν δραματικές ρευστοποιήσεις όπως αυτές των μετοχών, καθώς η διόρθωση προκλήθηκε από ένα σοκ του πληθωρισμού και όχι από ένα σοκ ανάπτυξης.

  Αν λοιπόν λέμε πλέον αντίο στα "Goldilocks", δηλαδή την υψηλή ανάπτυξη και τον χαμηλό πληθωρισμό, τότε οι επενδυτές έχουν ένα πολύ καλό καταφύγιο να κρυφτούν από την τρέχουσα μεγάλη αναταραχή. Και αυτό είναι τα βιομηχανικά μέταλλα, τονίζει η Citi.

  "Ιστορικά, η μετάβαση από ένα περιβάλλον Goldilocks σε ένα περιβάλλον αυξανόμενου πληθωρισμού, συνοδεύεται από αύξηση της μεταβλητότητας στις μετοχές. Τα ομόλογα επίσης δέχονται έντονες αναταραχές και συνήθως τα εμπορεύματα ξεχωρίζουν υπεραποδίδοντας όλων των κατηγοριών assets.  Όσον αφορά τις μετοχές, η αμερικάνικη τράπεζα επισημαίνει ότι "αντί να προσπαθήσουμε να πιάσουμε ένα μαχαίρι που πέφτει, θα προτιμούσαμε να περιμένουμε σημάδια σταθεροποίησης".

  "Το τρέχον sell-off των ομολόγων και των μετοχών, και η άνοδος του δείκτη μεταβλητότητας VIX, παρουσιάζουν την ευκαιρία να στραφεί κανείς στα βιομηχανικά μέταλλα", τονίζει προσθέτοντας ότι επωφελούνται περισσότερο κατά τη διάρκεια περιόδων σταθερής παγκόσμιας ανάπτυξης και αυξανόμενης πληθωριστικής πίεσης. Τα μέταλλα συσχετίζονται επίσης περισσότερο με τον οικονομικό κύκλο από ό,τι το πετρέλαιο. "Διαπιστώνουμε ότι τουλάχιστον τα τελευταία 25 χρόνια οι αποδόσεις των βιομηχανικών μετάλλων είχαν μια ιδιαίτερα ισχυρή θετική συσχέτιση με την παγκόσμια ανάπτυξη σε σχέση με το αργό πετρέλαιο και τις ευρύτερες αποδόσεις του δείκτη βασικών εμπορευμάτων", επισημαίνει η τράπεζα.

  Η Citi από την κατηγορία των... heavy metals, είναι πιο bullish στον ψευδάργυρο και τον χαλκό. Προβλέπει ότι τα βιομηχανικά μέταλλα θα μπορούσαν να ξεπεράσουν τις μετοχές σε βάση συνολικής απόδοσης κατά τα επόμενα δύο χρόνια, κατά περίπου 3% ετησίως.

  Ελευθερία Κούρταλη

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων