Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 07-Φεβ-2018 18:08

  Reuters: Η Ελλάδα περιμένει "να κάτσει η σκόνη" πριν βγει στις αγορές

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Reuters: Η Ελλάδα περιμένει "να κάτσει η σκόνη" πριν βγει στις αγορές

  Η Ελλάδα περιμένει να "κάτσει η σκόνη" προτού ξαναβγεί στις αγορές με ένα επταετές ομόλογο, αναφέρει σε σημερινό του δημοσίευμα το Reuters.

  Μετά από μια ημέρα υψηλής μεταβλητότητας στις αγορές μετοχών, η Ελλάδα συνέχισε την Τετάρτη να εξετάζει τις συνθήκες για την επόμενη έξοδο και να συλλέγει σχόλια από τους επενδυτές προτού κάνει την κίνησή της.

  Η έκδοση του ομολόγου ανακοινώθηκε από επίσημα χείλη τη Δευτέρα με τις Barclays, BNP Paribas, Citigroup, JP Morgan και Nomura να λένε ότι θα έρθει στο άμεσο μέλλον, ανάλογα με τις συνθήκες της αγοράς.

  "Είμαστε σε κατάσταση αναμονής. Θέλουμε να δούμε τις αγορές να σταθεροποιούνται", ανέφερε Έλληνας αξιωματούχος στο Reuters, που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

  Ένας από τους αναδόχους ανέφερε ότι η ελληνική κυβέρνηση περίμενε να δει την Τετάρτη αν οι συνθήκες θα σταθεροποιηθούν και θα μπορούσαν να ξεκινήσουν τη διαδικασία την Πέμπτη, ανάλογα με το τι θα συμβεί όταν ανοίξουν οι αγορές των ΗΠΑ.

  "Επιβεβαιώνουμε τις εντολές από τους επενδυτές τις τελευταίες δύο ημέρες. Είναι η συνηθισμένη διαδικασία" είπε ακόμη ο ανάδοχος.

  O ανάδοχος δήλωσε επίσης ότι ο στόχος για την απόδοση  δεν έχει τεθεί από επίσημους πιστωτές, οι οποίοι θεωρείται ότι σιγά-σιγά απομακρύνονται, καθώς η Ελλάδα αποδεικνύει ότι μπορεί να σταθεί μόνη της στα πόδια της.

  Τραπεζίτης που μίλησε στο Reuters, πάντως, εκτίμησε ότι η Πέμπτη είναι μία πιθανή μέρα για την έκδοση.

  "Ο δρόμος φαίνεται ανοιχτός, καθώς δεν αναμένεται να ανακοινωθούν σημαντικά οικονομικά στοιχεία", είπε.

  Η Ελλάδα δεν χρειάζεται να βιαστεί για την έξοδο στις αγορές, είπε δεύτερος ανάδοχος.

  "Οι Έλληνες είναι πολύ καλά χρηματοδοτημένοι, έχουν ρευστότητα και υπάρχει η προσδοκία ότι η συναλλαγή θα γίνει πριν την έξοδο από το πρόγραμμα", δήλωσε ακόμη.

  Η ελληνική κεντρική κυβέρνηση έχει εκτιμώμενο ταμειακό "μαξιλάρι" ύψους € 6,5 δισ., σύμφωνα με την έκθεση του PGIM Fixed Income τον Δεκέμβριο.

  Η Ελλάδα θέλει ένα μαξιλάρι ύψους 19 δισ. ευρώ για την κάλυψη των αποπληρωμών του χρέους μετά την έξοδο από το τρέχον πρόγραμμα διάσωσης και σχεδιάζει να εκδώσει τρία νέα ομόλογα μέχρι τον Αύγουστο, γράφει ακόμη το Reuters.

  Η νέα έκδοση ομολόγου θεωρείται ευρέως ως ένα μήνυμα ότι η Ελλάδα επιθυμεί να αποκτήσει ανεξάρτητη χρηματοδότηση από τις διεθνείς αγορές, κάτι που σημαίνει ότι σημειώνει πρόοδο όσον αφορά στη διαχείριση των οικονομικών της.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων