Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 30-Ιαν-2018 21:56

  Απέτυχε να κρατηθεί σε θετικό έδαφος ο χρυσός

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Απέτυχε να κρατηθεί σε θετικό έδαφος ο χρυσός

  Σε αρνητικό έδαφος διαμορφώθηκε ο χρυσός, αδυνατώντας να κρατήσει τα κέρδη που απέκτησε προσωρινά στη διάρκεια της ημέρας.

  Ειδικότερα, η τιμή του συμβολαίου παραδόσεως Μαρτίου υποχώρησε κατά 0,4% στα 1.335,40 δολάρια η ουγγιά. 

  Το πολύτιμο μέταλλο δέχθηκε πιέσεις από την ενίσχυση του δολαρίου, την ώρα που οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων διαμορφώθηκαν στα υψηλότερα επίπεδα από τον Απρίλιο του 2014.

  Παράλληλα, οι επενδυτές αναμένουν την αυριανή απόφαση της συνεδρίασης νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve, εν μέσω των τελευταίων μάκρο που διαμορφώνουν μια θετική εικόνα για την αμερικανική οικονομία. 

  Σε αυτό το πλαίσιο και καθώς οι ενθαρρυντικές ενδείξεις για την πορεία της οικονομίας των ΗΠΑ στηρίζουν το σενάριο σύσφιγξης της νομισματικής πολιτικής από μέρους της Fed, σε συνδυασμό με ένα ισχυρό δολάριο, ο χρυσός δέχεται πιέσεις. Σημειωτέον πως το πολύτιμο μέταλλο επωφελείται από τα χαμηλά επιτόκια, ενώ παραδοσιακά κινείται σε αντίθετη κατεύθυνση με το δολάριο. 

  Άλλωστε, σήμερα το κλίμα στις διεθνείς αγορές ήταν αρνητικό, με τον Dow Jones της Wall Street να σημειώνει "βουτιά" της τάξεως των 400 μονάδων και τις ευρωαγορές να γνωρίζουν τη χειρότερη ημέρα από τον Νοέμβριο του 2017. 

  Απώλειες και για το ασήμι με το συμβόλαιο Μαρτίου να χάνει 7 cents ή 0,4% διολισθαίνοντας στα 17,06 δολ. ανά ουγγιά. Ο χαλκός Μαρτίου σημείωσε μικρότερες απώλειες 0,2% κλείνοντας στα 3,194 δολ. η λίβρα.

  Αναφορικά με την πορεία των υπόλοιπων μετάλλων, η πλατίνα Απριλίου υποχώρησε σε ποσοστό 1,1% στα 1.001,80 δολ. ανά ουγγιά, ενώ το παλλάδιο Μαρτίου σημείωσε βουτιά 2,9% στα 1.052,45 δολ. ανά ουγγιά.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ