Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 26-Ιαν-2018 13:57

  DBS Bank: Τι θα κρίνει το περαιτέρω ράλι του ελληνικού χρηματιστηρίου

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  DBS Bank: Τι θα κρίνει το περαιτέρω ράλι του ελληνικού χρηματιστηρίου

  Η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά, της οποίας η τύχη επηρεαζόταν έντονα από το δράμα των προγραμμάτων διάσωσης της χώρας, συνεχίζει να πραγματοποιεί ράλι καθώς πλησιάζει το τέλος του τρίτου προγράμματος βοήθειας, με τις προοπτικές του επόμενου διαστήματος να είναι αισιόδοξες και να... γέρνουν προς τη συνέχιση της ανοδικής τάσης, όπως σχολιάζει η DBS Bank σε note της.

  Ο γενικός δείκτης του ελληνικού Χρηματιστηρίου έχει σχεδόν διπλασιαστεί από τα χαμηλά που βρέθηκε πριν δύο περίπου χρόνια, σημειώνοντας μάλιστα τη δεύτερη καλύτερη απόδοση μεταξύ των ευρωπαϊκών δεικτών τους τελευταίους 12 μήνες, όπως επισημαίνει.

  Αν και η ελληνική αγορά έχει ενισχυθεί από την ανακούφιση που προσέφεραν τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων μεταξύ Αθήνας – πιστωτών το τελευταίο διάστημα, το ράλι θα μπορούσε να συνεχιστεί εάν η οικονομία παραμείνει στην πορεία ανάκαμψης, καθώς το πρόγραμμα διάσωσης οδεύει προς το τέλος του φέτος, όπως εκτιμά η DBS.

  Πάντως, στο επίκεντρο των επενδυτών παραμένουν τα αποτελέσματα των stress tests των ελληνικών τραπεζών τα οποία θα ανακοινωθούν στις αρχές Μαΐου, καθώς θα δείξουν εάν οι συστημικές τράπεζες της χώρας χρειάζονται περισσότερα κεφάλαια και εάν ναι, πόσο σοβαρό είναι το πρόβλημα.

  Η Ελλάδα βγαίνει από μια κρίση χρέους που έχει αφαιρέσει περίπου τα 25 δισ. ευρώ από την κεφαλαιοποίηση του Χρηματιστηρίου από τα μέσα του 2014, τοποθετώντας το περίπου στο ίδιο επίπεδο με εκείνο της Lloyds Banking Group Plc, όπως τονίζεται. Και ο γενικός δείκτης του Χ.Α. παραμένει περίπου 83% χαμηλότερα από τα ιστορικά υψηλά επίπεδα του 2007.

  Αυτή την εβδομάδα, η χώρα κινήθηκε ένα βήμα πιο κοντά στην έξοδο από το πρόγραμμα διάσωσης, με τους οικονομολόγους να αναμένουν ότι η ανάπτυξη θα σταθεροποιηθεί φέτος αλλά και το επόμενο έτος, καταλήγει η DBS.

  Ελευθερία Κούρταλη

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ