Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 10-Ιαν-2018 14:26

  BofA Merrill Lynch: To "τρελό" ράλι των μετοχών έχει κι άλλο δρόμο ακόμη

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  BofA Merrill Lynch: To "τρελό" ράλι των μετοχών έχει κι άλλο δρόμο ακόμη


  To ισχυρό ράλι των παγκόσμιων μετοχών και άλλων αγορών είναι πιθανό να παραμείνει ανέπαφο μέχρι το υψηλότερο κόστος δανεισμού και ένα ισχυρότερο δολάριο στρέψουν τους επενδυτές μακριά από τα risk assets, σύμφωνα με έκθεση της Bank of America Merrill-Lynch.

  Σύμφωνα με τα εβδομαδιαία στοιχεία των ροών στις χρηματοπιστωτικές αγορές των ΗΠΑ, 10,1 δισ. δολ. έχουν εγκαταλείψει τις μετοχές των ΗΠΑ στη μεγαλύτερη κίνηση των τελευταίων εννέα μηνών.

  Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι εκροές διαμορφώθηκαν στα 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια λόγω των εισροών σε άλλες αγορές εκτός των ΗΠΑ, μετά από 14,4 δισ. δολάρια παγκόσμιων εισροών μία εβδομάδα νωρίτερα.

  Υπήρξαν επίσης εισροές 9,2 δισ. δολαρίων στα ομόλογα την τελευταία εβδομάδα - το μεγαλύτερο επίπεδο εδώ και τρεις μήνες. Παράλληλα σημειώθηκε δυναμική στροφή των επενδυτών σε ομόλογα επενδυτικού βαθμού και ομόλογα αναδυόμενων αγορών, αλλά και η πρώτη εβδομαδιαία εισροή στα πιο επικίνδυνα ομόλογα υψηλών αποδόσεων εδώ και 10 εβδομάδες.

  Αναφερόμενη στον Ίκαρο από την ελληνική μυθολογία που πέταξε με φτερά κεριού πολύ κοντά στον ήλιο, η BofA τόνισε: "Το trade του Ικάρου δεν έχει τελειώσει και δεν θα τελειώσει μέχρι τα επιτόκια να κινηθούν πολύ υψηλότερα και να υπάρξουν μεγάλες εκροές".

  Στα μέσα του 2017 η BofA προέβλεπε μια "μεγάλη πτώση στις αγορές τύπου Humpty Dumpty", αλλά δεν συνεχίζει να προβλέπει μία τέτοια διόρθωση πια. Ενώ οι αναλυτές της τονίζουν ότι εξακολουθεί να υπάρχει κίνδυνος υπέρβασης των αγορών, σημειώνουν ότι οι τοποθετήσεις δεν στέλνουν κάποιο σήμα διόρθωσης προσεχώς. Ο δείκτης "Bull & Bear" διαμορφώνεται στο 6,2, πολύ κάτω από το 8, που είναι το επίπεδο στο οποίο αρχίζει να χτυπά ο συναγερμός του sell-off.

  Μάλιστα η στάση της BofA για το α’ τρίμηνο στις αγορές είναι bullish, λόγω προσδοκιών για αύξηση του αμερικανικού ΑΕΠ στο πρώτο και το δεύτερο τρίμηνο και για αύξηση κατά 20% στα κέρδη ανά μετοχή των ΗΠΑ.


  Ελευθερία Κούρταλη

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων