Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 05-Ιαν-2018 11:19

  Ακάθεκτο… ανοδικά το Χρηματιστήριο Αθηνών

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Αλεξάνδρας Τόμπρα

  Ήπια ανοδικά κινείται σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, αποδεικνύοντας ότι διαθέτει ακόμη αρκετά αποθέματα... θετικής διάθεσης, για συνέχιση της ανοδικής πορείας άνω των 830 μονάδων.

  Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,79% στις 832,49 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 5,7 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 7,3 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,70% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.142,56 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 1,64% στις 931,68 μονάδες.

  Η αγορά δείχνει να διαχειρίζεται αποτελεσματικά τις κινήσεις κατοχύρωσης των κερδών σε επιλεγμένες μετοχές, οι οποίες αν και δεν έχουν λείψει από την "ημερήσια διάταξη", δεν έχουν προκαλέσει και σοβαρές αναταράξεις σε επίπεδο δεικτών. Οι "μάχες" που παρατηρούνται μεταξύ αγοραστών και πωλητών είναι περιορισμένης έκτασης, αλλά και διάρκειας, και δεν επηρεάζουν τη συνολική εικόνα.

  Το μοναδικό "αγκάθι" για αρκετούς εγχώριους αναλυτές είναι η αδυναμία της συναλλακτικής δραστηριότητας, η οποία κινείται σε ικανοποιητικά, μεν, επίπεδα, αλλά το ιδανικό σενάριο είναι να κινηθεί άνω των 100 εκατ. ευρώ ημερησίως για να επιβεβαιωθεί και η τοποθέτηση χαρτοφυλακίων σε καίριες θέσεις, οι οποίες μπορούν να αποδειχθούν χρήσιμες όταν έλθει η ώρα κάποιας διόρθωσης.

  Παρ’ όλα αυτά, η αγορά συνεχίζει το ανοδικό της σερί, το οποίο από τις 5 Δεκεμβρίου, όταν και βρέθηκε στις 724 μονάδες, σήμερα προσπαθεί να ξεπεράσει και τις 830 μονάδες, καταγράφοντας κέρδη που ξεπερνούν το 13%. Στο ίδιο διάστημα, τα κέρδη του τραπεζικού δείκτη ξεπερνούν το 27%, αλλά του FTSE 25 κινούνται σε χαμηλότερα επίπεδα από εκείνα του γενικού, αφού δεν ξεπερνούν το 11%.

  Τεχνικά, ο γενικός δείκτης, σε περίπτωση που κατοχυρώσει στο κλείσιμο τις 827 μονάδες, θα ανοίξει τον δρόμο προς τις 864 μονάδες, αναιρώντας τη διόρθωση του δευτέρου εξαμήνου του 2017. Επίσης, ο FTSE 25 οδεύει προς τη δοκιμασία των 2.145 μονάδων, ενώ ο τραπεζικός συνεχίζει προς τις 947 μονάδες, με τον μεγάλο στόχο των 1.000 μονάδων να χρειάζεται μεγαλύτερες δυνάμεις, ίσως και εξελίξεις.

  Στο ταμπλό τώρα, η Εθνική, ο ΑΔΜΗΕ και η Τέρνα Ενεργειακή οδηγούν την άνοδο σήμερα, καταγράφοντας κέρδη που ξεπερνούν το 2%, ενώ άνω του 1% είναι η άνοδος σε ΓΕΚ Τέρνα, Πειραιώς, Λάμδα, Eurobank, Σαράντης και Alpha Bank.

  Ήπια ανοδικά κινούνται οι Folli Follie, ΕΥΔΑΠ, ΕΧΑΕ, ΔΕΗ, ΕΕΕ, grivalia, Motor Oil, Aegean, Ελληνικά Πετρέλαια και Μυτιληναίος, ενώ μόνο τρεις μετοχές του FTSE 25, οι ΟΠΑΠ, ΟΤΕ και Jumbo βρίσκεται σε αρνητικά εδάφη, χωρίς όμως οι απώλειες να ξεπερνούν το 0,2%.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων