Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 22-Δεκ-2017 14:12

  BofA: Κύμα εκροών από τις μετοχές, το μεγαλύτερο από το δημοψήφισμα του Brexit

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  BofA: Κύμα εκροών από τις μετοχές, το μεγαλύτερο από το δημοψήφισμα του Brexit

  H ψήφιση της φορολογικής μεταρρύθμισης των ΗΠΑ που οι επενδυτές περίμεναν εδώ και μήνες, προκάλεσε τεράστιες ρευστοποιήσεις σε μετοχές και ομόλογα αυτή την εβδομάδα, καθώς τα όποια οφέλη της μείωσης των φόρων έχουν ήδη αποτιμηθεί στο πρόσφατο ράλι.

  Οι παγκόσμιες μετοχές υπέστησαν τις μεγαλύτερες εκροές τους από το δημοψήφισμα του Brexit, χάνοντας 14,5 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία της EPFR, όπως σημειώνει η Bank of America Merrill-Lynch.

  Οι αμερικάνικες μετοχές χτυπήθηκαν το περισσότερο μετά την ψήφιση της μεταρρύθμισης των 1,5 τρις δολαρίων, καθώς οι επενδυτές εφάρμοσαν κατά γράμμα τον κανόνα "Αγόρασε στη φήμη, πουλά στην είδηση", για μία μεταρρύθμιση που πολλοί ήλπιζαν ότι θα έδινε άμεση ώθηση στα κέρδη των εταιρειών και στις αποδόσεις των μετόχων.

  Η προσδοκία της περικοπής του συντελεστή φορολογίας εταιρειών είχε ωθήσει τα funds προς τις μετοχές των ΗΠΑ και συνέβαλε στην αύξηση των παγκόσμιων μετοχών. Όμως, όταν το νομοσχέδιο έγινε πραγματικότητα, οι επενδυτές απέσυραν 17,5 δισεκατομμύρια δολάρια από τα αμερικανικά funds μετοχών, τις μεγαλύτερες ρευστοποιήσεις από τον Αύγουστο του 2014, με τις μετοχές της μικρής κεφαλαιοποίησης να σημειώνουν τις μεγαλύτερες εκροές τους στην ιστορία.

  "Μέχρι στιγμής, σε έντονη αντίθεση με τις μετεκλογικές ροές του Νοεμβρίου του 2016 έως το Μάρτιο του 2017, η προοπτική δημοσιονομικών κινήτρων δεν μεταφράζεται σε εισροές στα trades του Trump ", σημειώνουν οι στρατηγικοί BAML.

  Παραδόξως, o δείκτης Bull & Bear της BofA ο οποίος υποχώρησε καθώς οι επενδυτές εγκατέλειψαν τα risk assets, δίνει σήμα για ένα δυναμικό ξεκίνημα στις αγορές το 2018.

  Τα σημάδια μεγαλύτερης επιφυλακτικότητας και λιγότερων bullish τοποθετήσεων θα μπορούσαν να προσθέσουν καύσιμα στο παγκόσμιο ράλι, καθώς υποδεικνύουν ότι η κορυφής της αγοράς είναι πιο μακριά, σημειώνει η BofA.

  "Πιστεύουμε ότι αυτό υποστηρίζει τη συνέχιση του ράλι στα risk assets τον Ιανουάριο του 2018", όπως προσθέτει.

  Οι ευρωπαϊκές μετοχές, από τις πιο αγαπημένες αγορές των επενδυτών φέτος, υπέστησαν την τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα εκροών για πρώτη φορά από τον Οκτώβριο του 2016, στα 0,8 δισεκατομμύρια δολάρια. Μόνο οι μετοχές της Ιαπωνίας και των αναδυόμενων αγορών "γλίτωσαν"  με μικρές εισροές ύψους 1 δισ. δολαρίων και 1,4 δισ. δολαρίων αντίστοιχα.

  Τα ομόλογα σημείωσαν τις μεγαλύτερες εκροές τους εδώ και ένα χρόνο, καθώς οι επενδυτές απέσυραν περίπου 5,2 δισεκατομμύρια δολάρια από ομόλογα υψηλής απόδοσης. Οι εκροές συνεχίστηκαν για όγδοη συνεχή εβδομάδα, το μεγαλύτερο σερί από την παγκόσμια οικονομική κρίση και θα μπορούσαν να αποτελέσει προάγγελο για ασθενέστερες αποδόσεις, όπως σημειώνει η BofA.

  Ελευθερία Κούρταλη

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων