Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 20-Δεκ-2017 12:30

  BofA: Εντείνονται οι φόβοι για ένα ισχυρό sell-off και αυτό σημαίνει... νέο ράλι

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  BofA: Εντείνονται οι φόβοι για ένα ισχυρό sell-off και αυτό σημαίνει... νέο ράλι

  Τα δύο τρίτα των επενδυτών πιστεύουν ότι οι φορολογικές μειώσεις των ΗΠΑ θα ενισχύσουν τις αγορές μετοχών, οι οποίες θεωρούνται όλο και περισσότερο υπερτιμημένες, σύμφωνα με τη μηνιαία έρευνα της Bank of America Merrill Lynch στο περιβάλλον των funds.

  Οι προσδοκίες ότι η φορολογική μεταρρύθμιση θα περάσει, η οποία μειώνει τον συντελεστή φορολογίας των ΗΠΑ στο 21%, ώθησε τη Wall Street σε νέο ρεκόρ αυτή την εβδομάδα, με τους επενδυτές να στοιχηματίζουν ότι αυτή η εξέλιξη θα ωθήσει της εταιρική κερδοφορία, τις επαναγορές μετοχών και τις πληρωμές μερισμάτων.

  Η μεταρρύθμιση θα έχει ως αποτέλεσμα υψηλότερες αποδόσεις ομολόγων και υψηλότερες τιμές των μετοχών το επόμενο έτος, όπως δήλωσαν στην BofA 172 fund managers με συνολικά κεφάλαια υπό διαχείριση της τάξης των 480 δισ. δολαρίων.

  Η αισιοδοξία για την φορολογική μεταρρύθμιση  ήρθε καθώς το ποσοστό των ερωτηθέντων που αισθάνονται ότι οι χρηματιστηριακές αγορές είναι υπερτιμημένες αγγίζει το 45%, το υψηλότερο επίπεδο από τότε που άρχισε η έρευνα της BofA το 1998.

  Ο ενθουσιασμός για τη φορολογική μεταρρύθμιση δεν "περνά" στο κλάδο της τεχνολογίας ωστόσο, όπου οι θέσεις των funds μειώθηκαν στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2014, καθώς οι ροές μετατοπίστηκαν από τις μετοχές της τεχνολογίας σε τράπεζες και άλλους κυκλικούς κλάδους.

  Οι επενδυτές επίσης τοποθετούνται όλο και περισσότερο έναντι μίας βουτιάς στις αγορές. Οι θέσεις των funds σε μετρητά αυξήθηκαν για πρώτη φορά σε τέσσερις μήνες και το ποσοστό των επενδυτών που αντιστάθμισαν τα χαρτοφυλάκιά τους έναντι μίας διόρθωσης αυξήθηκε.

  Πάντως η BofA δηλώνει ότι αυτή η αυξημένη επιφυλακτικότητα θα ανοίξει το δρόμο για την περαιτέρω άνοδο των διεθνών μετοχών.

  Μεγάλη πλειοψηφία των επενδυτών αναμένει ότι οι αγορές μετοχών θα κορυφωθούν το 2018: το 25% πιστεύει ότι αυτό θα συμβεί στο πρώτο τρίμηνο του 2018, το 30% στο δεύτερο και το 28% στο τελευταίο εξάμηνο του 2018.

  Ένα "πολιτικό λάθος" από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ή την Fed στην προσπάθειά τους να εξομαλύνουν τη νομισματική πολιτική μετά από χρόνια επιθετικών μέτρων τόνωσης θεωρείται ο σημαντικότερος κίνδυνος σύμφωνα με το 23% των funds, και ακολουθούν ο κίνδυνος ενός κραχ στα ομόλογα και μίας κρίσης χρέους στην Κίνα.

  Περίπου το 83% των funds πιστεύουν επίσης ότι η αγορά ομολόγων είναι υπερτιμημένη, από το ρεκόρ του 85% τον περασμένο μήνα.

  Επίσης, οι long θέσεις στο bitcoin θεωρούνται και πάλι ως το "πιο πολυσύχναστο" (crowded) trade, ακολουθούμενο από τις μετοχές των εταιρειών-κολοσσών του κλάδου της τεχνολογίας σε ΗΠΑ και Ασία.  

  Ελευθερία Κούρταλη

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων