Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 01-Νοε-2017 20:00

  Fed: Αμετάβλητα τα επιτόκια - παραμένει ο στόχος για νέα αύξηση τον Δεκέμβριο

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Fed: Αμετάβλητα τα επιτόκια - παραμένει ο στόχος για νέα αύξηση τον Δεκέμβριο

  Αμετάβλητα διατήρησε τα επιτόκια η  Ομοσπονδιακή Τράπεζα  των ΗΠΑ, αφήνοντας ωστόσο ανοιχτό  το ενδεχόμενο αύξησής τους πριν από το τέλος του έτους, καθώς όπως σημειώνει η οικονομία κερδίζει momentum. Η απόφαση της Fed ήταν ομόφωνη. 

  Σημειώνεται πως οι αξιωματούχοι έχουν θέσει στόχο άλλη μια αύξηση του κόσοτυς χρήματος πριον την εκνπή του 2017 σε περίπτωση που η οικοομία παραμείνει σε καλό δρόμο. Η τελευταία συνεδρίαση νομισματικήες πολιτικής της Fed για φέτος θα πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο. 

  Από τα τέλη του 2015 μέχρι σήμερα η Fed έχει αυξήσει συνολικά 4 φορές το επιτόκιο κατά 0.25% κάθε φορά φέρνοντάς το στο σημερινό εύρος του 1-1.25%.

  Στην σημερινή της ανακοίνωση, η Fed υπογράμμισε τις πρόσφατες βελτιώσεις της οικονομικής ανάπτυξης. "Η οικονομική δραστηριότητα αυξάνεται με ισχυρό ρυθμό παρά τις διαταραχές που σχετίζονται με τον τυφώνα", αναφέρει η Fed.

  Σημειώνεται πως το ΑΕΠ των ΗΠΑ κατέγραψε ετήσια αύξηση 3%  το γ' τρίμηνο του 2017, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. 

  Σε πρόσφατες δηλώσεις της η επικεφαλής της Fed, Janet Yellen, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μιας επιπλέον αύξησης επιτοκίων φέτος λέγοντας ότι η "συνεχιζόμενη ισχύς της οικονομίας εγγυάται σταδιακές αυξήσεις", χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει πότε θα κάνει την επόμενη κίνηση η Fed. 

  Οι προσδοκίες της αγοράς τοποθετούν την αύξηση του επιτοκίου τον Δεκέμβριο, με την ομοσπονδιακή τράπεζα να μην προχωρά σε καμία δήλωση διάλυσής τους.

  Επίσης, στην ανακοίνωσή της η Fed σημειώνει ότι οι τυφώνες μπορεί να επηρέασαν προσωρινά την οικονομική δραστηριότητα, την απασχόληση και τον πληθωρισμό, αλλά "είναι απίθανο να επηρεάσει ουσιαστικά την πορεία της εθνικής οικονομίας μεσοπρόθεσμα”

  Υπενθυμίζεται ότι η ανεργία στις ΗΠΑ υποχώρησε στο 4.2%  τον Σεπτέμβριο, ήτοι στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2001. 

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων