Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 13-Σεπ-2017 11:36

  Μυτιληναίος: Αυξάνει την τιμή-στόχο κατά 2 ευρώ η Euroxx Sec.

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε αύξηση της τιμής-στόχο για τη μετοχή του ομίλου Μυτιληναίος προχωρά η Euroxx Securities, στα 12,40 ευρώ από 10,40 ευρώ προηγουμένως, διατηρώντας σύσταση "overweight".

  Σε έκθεση με ημερομηνία 13 Σεπτεμβρίου, η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι ο μετασχηματισμός του ομίλου, ο οποίος περιλάμβανε την συγχώνευση με απορρόφηση βασικών θυγατρικών (ΜΕΤΚΑ, Αλουμίνιον Ελλάδος, Protergia και Protergia Thermo) ολοκληρώθηκε επιτυχώς νωρίτερα του προγραμματισμένου. Παράλληλα, η έκδοση εταιρικού ομολόγου αξίας 300 εκατ. ευρώ με απόδοση 3,10% αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης τόσο των λιανικών όσο και των θεσμικών επενδυτών. Η Euroxx Sec. εκτιμά πως τα έσοδα της πώλησης ομολόγου θα αντικαταστήσουν κατά κύριο λόγο υφιστάμενο χρέος και θα ενισχύουν περαιτέρω τη ρευστότητα της Μυτιληναίος.

  Η νέα οντότητα που προκύπτει μετά τη συγχώνευση διαπραγματεύεται 5,7 φορές τα εκτιμώμενα EV/EBITDA του 2017 και 7,5 φορές την τιμή μετοχής/κέρδη, το οποίο η χρηματιστηριακή εκτιμά πως δεν αντικατοπτρίζει πλήρως το ισορροπημένο και παράγον ρευστότητα επιχειρηματικό χαρτοφυλάκιο, τον επιτυχή μετασχηματισμό και τη σημαντική αναπτυξιακή δυναμική της εταιρείας.

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  21:39 22/09

  Στο "πράσινο" οι ευρωαγορές χάρη στα ισχυρά στοιχεία για τους PMΙs

  Πλειοψηφούν τα θετικά πρόσημα στα ευρωπαϊκά ταμπλό με τα ενθαρρυντικά στοιχεία από το μέτωπο της οικονομίας να βοηθούν την αγορά να ξεπεράσει την αδυναμία από τις πιο πρόσφατες εντάσεις στις σχέσεις...