Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 12-Σεπ-2017 15:09

  OPEC: Μειώθηκε η παραγωγή τον περασμένο μήνα

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  OPEC: Μειώθηκε η παραγωγή τον περασμένο μήνα

  Η παραγωγή πετρελαίου του OPEC υποχώρησε τον προηγούμενο μήνα για πρώτη φορά από τον Απρίλιο, σε μια ώθηση των προσπαθειών του καρτέλ για μείωση της παραγωγής και για περιορισμό της υπερπροσφοράς παγκοσμίως.

  Η παραγωγή του OPEC μειώθηκε κατά 0,24% στα 32,76 εκατ. βαρέλια ημερησίως τον Αύγουστο, χαμηλότερα κατά 79.000 βαρέλια σε σχέση με τον Ιούλιο. Η πτώση αποδίδεται κυρίως στην κατακόρυφη πτώση της παραγωγής της Λιβύης, καθώς και στη μείωση της παραγωγής στη Gabon, στη Βενεζουέλα και στο Ιράν.

  Η έκθεση έρχεται καθώς η Σαουδική Αραβία συζητά για το εάν θα επεκτείνει τη συμφωνία για μείωση της παραγωγής, αφού αυτή εκπνεύσει τον επόμενο χρόνο.

  Η αύξηση της παραγωγής τους τελευταίους μήνες στη Λιβύη και στη Νιγηρία – τα δύο κράτη του OPEC εξαιρούνται από τη συμφωνία επειδή οι πετρελαϊκές τους βιομηχανίες έχουν στρεβλωθεί από τις εμφύλιες συγκρούσεις –έχει επίσης αποδυναμώσει την αποτελεσματικότητα του καρτέλ στη μείωση της παγκόσμιας προσφοράς.

  Η παραγωγή της Λιβύης μειώθηκε σημαντικά, κατά 112.300 βαρέλια τον Αύγουστο, στα 890.000 βαρέλια ημερησίως, ως αποτέλεσμα του ότι έκλεισε αγωγούς και παρατηρήθηκαν προβλήματα στα πετρελαϊκά της πεδία.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ