Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 11-Σεπ-2017 11:13

  Κίνα: Χαλαρώνει τους συναλλαγματικούς περιορισμούς για να συγκρατήσει την άνοδο του γουάν

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Κίνα: Χαλαρώνει τους συναλλαγματικούς περιορισμούς για να συγκρατήσει την άνοδο του γουάν

  Η κεντρική τράπεζα της Κίνας αρχίζει να αποσύρει τα μέτρα που είχαν στόχο την ενίσχυση του γουάν, μετά την πρόσφατη ανατίμηση του νομίσματός της που διέγραψε όλες τις περυσινές απώλειες. 

  Ξεκινώντας από σήμερα, η κεντρική τράπεζα της Κίνας καταργεί τον κανονισμό που αύξανε το κόστος χρήσης συναλλαγματικών προθεσμιακών συμβολαίων (currency forward), καθιστώντας φθηνότερη για τους επενδυτές την αγορά δολαρίων ενώ πωλούν γουάν. Με βάση τον κανονισμό, οι τράπεζες υποχρεούνταν νωρίτερα να διακρατούν το 20% των διακανονισμών συναλλαγματικών προθεσμιακών συμβολαίων του προηγούμενου μήνα ως αποθεματικού έναντι συναλλαγματικού κινδύνου. 

  Παράλληλα, η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας απέσυρε επίσης την υποχρέωση τήρησης ελάχιστων αποθεματικών στις καταθέσεις σε γουάν για τις ξένες τράπεζες.

  Το γουάν υποχωρεί ελαφρώς στον απόηχο της χαλάρωσης των νομισματικών περιορισμών μετά από κέρδη άνω ου 1% έναντι του δολαρίου ΗΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα. Όπως εξηγούν οι μετέχοντες στην αγορά, η άρση ορισμένων συναλλαγματικών περιορισμών της Κίνας δείχνει πως η απότομη ανατίμηση του γουάν έχει προβληματίσει τις οι αρχές της χώρας.

  Σημειώνεται πως το γούαν έχει καταγράψει κέρδη της τάξης του 6.9% μέχρι στιγμής φέτος αντιστρέφοντας τις περυσινές απώλειες του 6.5%. Η ισοτιμία δολαρίου / γουάν διαμορφώνεται αυτή την ώρα στα 6,51 γουάν. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  14:35 26/09

  Οι ελληνικές τράπεζες έχασαν 4 δισ. ευρώ κεφαλαιοποίησης σε δύο μήνες

  Ο θόρυβος γύρω από τις ελληνικές τράπεζες έχει γονατίσει τη χρηματιστηριακή τους αξία προκαλώντας φόβους πως, ανεξαρτήτως των απαιτήσεων του ΔΝΤ, θα οδηγηθούν στην ανάγκη άντλησης νέων κεφαλαίων το...

  12:35 26/09

  Ανάλυση OIL/USD

  Το αργό πετρέλαιο κινήθηκε σημαντικά υψηλότερα τη Δευτέρα.

  12:33 26/09

  Ανάλυση XAU/USD

  Ο χρυσός ανέκαμψε τη Δευτέρα μετά από αυξημένες εντάσεις μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Βόρειας Κορέας.

  12:31 26/09

  Ανάλυση EUR/USD

  Το ευρώ αποδυναμώθηκε σημαντικά, έναντι του δολαρίου, μετά τις γερμανικές εκλογές που έφεραν αβεβαιότητα.

  12:26 26/09

  iFOREX Καθημερινή Ανάλυση - 26.09.2017

  Το αμερικανικό δολάριο κινήθηκε ανοδικά έναντι των περισσότερων βασικών νομισμάτων με τον δείκτη του δολαρίου να ενισχύεται κατά 0,52%.

  12:16 26/09

  Υποχωρεί το πετρέλαιο μετά από το υψηλό 26 μηνών

  Πτωτικά κινούνται τώρα τα πετρελαϊκά συμβόλαια αφού προηγουμένως εκτινάχθηκαν σε υψηλό 26 μηνών, κυρίως λόγω της απειλής του Τούρκου προέδρου ότι θα διακόψει τις εξαγωγές πετρελαίου από την κουρδική...