Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 09-Αυγ-2017 12:27

  Goldman Sachs: Αγοράστε τραπεζικές μετοχές στις ΗΠΑ, έρχεται ισχυρό ράλι

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Goldman Sachs: Αγοράστε τραπεζικές μετοχές στις ΗΠΑ, έρχεται ισχυρό ράλι

  Η Goldman Sachs συστήνει στους πελάτες της αγορά τραπεζικών μετοχών στις ΗΠΑ καθώς προβλέπει ότι ο κλάδος θα υπεραποδόσει λόγω της αύξησης των μερισμάτων και των επαναγορών μετοχών.

  Οι αμερικάνικες τραπεζικές μετοχές έχουν υποαποδόσει φέτος, σημειώνοντας κέρδη της τάξης του 6% σε σύγκριση με την απόδοση 10,6% του S&P 500. Ωστόσο, η GS εκτιμά ότι αναμένεται να σημειώσουν ράλι τους επόμενους 12 μήνες.

  "Πιστεύουμε ότι το 2017 θα σηματοδοτήσει ένα σημείο καμπής στα κεφαλαίου που η Fed επιτρέπει στις χρηματοπιστωτικές εταιρείες να επιστρέψουν στους μετόχους. Αυτό είναι το πρώτο έτος κατά το οποίο ορισμένες τράπεζες είχαν τη δυνατότητα να πληρώσουν περισσότερα από ότι τα καθαρά τους έσοδα", όπως σημειώνει η G.S. "Η επιτάχυνση της αύξησης των μερισμάτων θα προσελκύσει τους επενδυτές οι οποίοι έχουν σε γενικές γραμμές underweight στάση στον τραπεζικό κλάδο".

  Σύμφωνα με τους αναλυτές της Goldman, ο τραπεζικός κλάδος των ΗΠΑ θα αυξήσει τα μερίσματά του κατά 17% ετησίως κατά τα επόμενα δύο χρόνια. Επιπλέον, τα πρόσφατα θετικά αποτελέσματα των stress tests από την Federal Reserve θα επιτρέψουν στις τράπεζες να αυξήσουν τις επαναγορές μετοχών κατά 45% φέτος. Αυτό θα αυξήσει τα κέρδη ανά μετοχή, την απόδοση ιδίων κεφαλαίων καθώς και τις τιμές των μετοχών τους στο ταμπλό, όπως τονίζει η G.S.

  Εκτός από τις επιστροφές κεφαλαίου, η Goldman προβλέπει ότι τα επιτόκια θα αυξηθούν και θα ενισχύσουν τις προοπτικές των κερδών του κλάδου. "Οι οικονομολόγοι μας προβλέπουν έναν ταχύτερο ρυθμό πληθωρισμού και μία αυστηρότερη νομισματική πολιτική από την Fed απ 'ό, τι αναμένει η αγορά", όπως σημειώνει.

  "Οι πρόσφατες συνομιλίες με τους πελάτες μας επικεντρώθηκαν στις προοπτικές των τραπεζικών μετοχών για τις οποίες συστήνουμε οverweight στάση, παρά τις πρόσφατα χαμηλές αποδόσεις”.

  Η υποαπόδοση των τραπεζικών μετοχών έχει οδηγήσει σύμφωνα με την Goldman Sachs στη δημιουργία πολκύ ελκυστικών αποτιμήσεων, ενώ αποτελούν την μεγαλύτερη underweight θέση στα χαρτοφυλάκια των hedge funds αυτή τη στιγμή.
   
  Σύμφωνα με την Goldman οι μετοχές που θα ξεχωρίσουν είναι η Bank of America Merrill Lynch Με τιμή στόχο τα 28 δολάρια, η PNC με τιμή στόχο τα 139 δολάρια και η Wells Fargo με τιμή στόχο τα 60 δολάρια.

  Ελευθερία Κούρταλη

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  17:01 18/08

  Πτωτικές διαθέσεις στην Wall Street

  Μετά τη χθεσινή "βουτιά", στον απόηχο της αιματηρής τρομοκρατικής επίθεσης στη Βαρκελώνη και εν μέσω των πολιτικών ανησυχιών.

  10:33 18/08

  "Τρομοκρατημένες" οι ευρωαγορές

  Με σημαντικές απώλειες κινούνται σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, στον απόηχο της τρομοκρατικής επίθεσης στην Ισπανία, που ήταν η χειρότερη τα τελευταία 13 χρόνια.