Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 28-Ιουλ-2017 13:49

  Goldman Sachs: Ένα βήμα πιο κοντά στον εκμηδενισμό του ELA η Εθνική Τράπεζα

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Goldman Sachs: Ένα βήμα πιο κοντά στον εκμηδενισμό του ELA η Εθνική Τράπεζα

  Η Goldman Sachs διατηρεί τη σύσταση neutral και την τιμή στόχο στα 0,36 ευρώ για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας μετά την πώληση της ρουμανικής της θυγατρικής Banca Romaneasca στην OTP.

  Όπως επισημαίνει, το deal ακολουθεί την δέσμευση της Εθνικής για περαιτέρω μείωση της παρουσίας της στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, ενώ θα οδηγήσει σε βελτίωση κατά 5 μονάδες βάσης στον δείκτη κεφαλαιακής της επάρκειας (το Core Tier 1 ήταν στο 15,8% στο α΄ τρίμηνο του 2017), ενώ η βελτίωση της ρευστότητας θα φτάσει τα 650 εκατ. ευρώ.

  Αυτό, όπως σημειώνει η GS, θα βοηθήσει την Εθνική Τράπεζα να μειώσει κι άλλο την ακριβή της χρηματοδότηση από τον ELA, και θα την φέρει ένα βήμα πιο κοντά στην πλήρη ανεξαρτητοποίησή της από αυτόν τον μηχανισμό, έως το πρώτο εξάμηνο του 2018.

  Όπως σημειώνει η Goldman Sachs, για την ΕΤΕ οι βασικοί κίνδυνοι σχετίζονται με την ποιότητα των κεφαλαίων, τις τάσεις top-line, την πρόοδο στην αναδιάρθρωση του ομίλου, την απομόχλευση, τις συνθήκες χρηματοδότησης καθώς και την πολιτική σταθερότητα και την μακροοικονομική ανάκαμψη στην Ελλάδα.

  Ελευθερία Κούρταλη

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  17:01 18/08

  Πτωτικές διαθέσεις στην Wall Street

  Μετά τη χθεσινή "βουτιά", στον απόηχο της αιματηρής τρομοκρατικής επίθεσης στη Βαρκελώνη και εν μέσω των πολιτικών ανησυχιών.