Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 17-Ιουλ-2017 21:35

  Κέρδη για τα πολύτιμα μέταλλα

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με θετικό πρόσημο ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Δευτέρας ο χρυσός καθώς τα αδύναμα οικονομικά στοιχεία των προηγούμενων ημερών έχουν ενισχύσει τις εκτιμήσεις ότι η Federal Reserve ενδεχομένως να επιβραδύνει τη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής.

  Ειδικότερα, το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Αυγούστου κέρδισε 6,20 δολ. ή 0,5% κλείνοντας στα 1.233,70 δολ. ανά ουγγιά.

  Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα για την πορεία του μεταποιητικού κλάδου στη Νέα Υόρκη έδειξαν επιβράδυνση της δραστηριότητα τον Ιούλιο. Παράλληλα, η έκθεση για τον πληθωρισμό που ανακοινώθηκε την Παρασκευή έδειξε ότι οι τιμές παρέμειναν σταθερές τον Ιούνιο, ενώ τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις αποδείχθηκαν χειρότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών.

  Τα τελευταία οικονομικά στοιχεία αναζωπύρωσαν τις εκτιμήσεις ότι η Fed ενδεχομένως να αποφασίσει να υιοθετήσει πιο επιφυλακτική στάση, καθυστερώντας τις επόμενες αυξήσεις των επιτοκίων για να βεβαιωθεί ότι δεν θα διαταράξει την πορεία του πληθωρισμού προς τον επίσημο στόχο του 2%.

  Σε ανοδικό έδαφος ολοκλήρωσε τις συναλλαγές και το ασήμι, με το συμβόλαιο Σεπτεμβρίου να κερδίζει 16,6 cents ή 1% κλείνοντας στα 16,10 δολ. ανά ουγγιά. Σε υψηλό τεσσάρων μηνών έκλεισε ο χαλκός με το συμβόλαιο Σεπτεμβρίου να κερδίζει 3,3 cents ή 1,2% στα 2,724 δολ. η λίβρα.

  Αναφορικά με την πορεία των υπόλοιπων μετάλλων, η πλατίνα Οκτωβρίου σκαρφάλωσε 6,80 δολ. ή 0,7% στα 930,30 δολ. ανά ουγγιά, ενώ το παλλάδιο Σεπτεμβρίου κέρδισε 8,80 δολ. ή 1% στα 865,55 δολ. ανά ουγγιά.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ