Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 17-Ιουλ-2017 15:53

  FT: Αυτή ή την επόμενη εβδομάδα η έξοδος στις αγορές

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  FT: Αυτή ή την επόμενη εβδομάδα η έξοδος στις αγορές

  Σε πτωτική τροχιά εξακολουθούν να κινούνται οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, με το 10ετές να υποχωρεί κάτω από το 5.3%, καθώς οι επενδυτές περιμένουν με ενδιαφέρον την πρώτη απόπειρα εξόδου της Ελλάδας στις αγορές από το 2014.

  Παράλληλα, την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί η μηνιαία συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ, όπου εκεί  οι επενδυτές θα αναζητήσουν σημάδια για την ενδεχόμενη έναρξη μείωσης της ποσοτικής χαλάρωσης από την Ευρωτράπεζα. 

  Στο ταμπλό, η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου υποχωρεί κατά 2.57% στο 5,280%, ενώ η απόδοση του 2ετούς τίτλου σημειώνει πτώση της τάξης του 0.53% στο 3.53%.

  Στο μεταξύ, σε δημοσίευμά τους οι Financial Times αναφέρουν πως η Ελλάδα ετοιμάζεται να βγει στις αγορές για πρώτη φορά από το 2014. Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα που επικαλείται  τραπεζικές πηγές, η ελληνική κυβέρνηση θα βγει στις αγορές με πενταετές ομόλογο αυτή  ή την επόμενη εβδομάδα.

  "Υπάρχει πολύ θετικό momentum και οι συνθήκες στη χρηματοπιστωτική αγορά είναι αρκετά υγιείς”, φέρεται να δήλωσε χαρακτηριστικά ένας εκ των δύο τραπεζιτών στους FT. 

  "Οι αγορές έχουν ανοίξει  για την Ελλάδα”, δήλωσε άλλη τραπεζική πηγή. 

  Υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη εβδομάδα, η δημοπρασία εντόκων γραμματίων τρίμηνης διάρκειας του ελληνικού δημοσίου στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία καθώς συγκέντρωσε έντονο ενδιαφέρον από τους ξένους επενδυτές, ενώ το επιτόκιο υποχώρησε σημαντικά στο 2.33% από 2.7% σε προηγούμενη αντίστοιχη έκδοση. 

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ