Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 17-Ιουλ-2017 11:10

  ΧΑ: Μικρά κέρδη, περιμένοντας το ελληνικό ομόλογο

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  της Αλεξάνδρας Τόμπρα

  Όλο και πιο κοντά στις 860 μονάδες κινείται σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, κινούμενο πάνω σε κρίσιμα τεχνικά επίπεδα με προσοχή, παρακολουθώντας τις διεργασίες για την έξοδο της χώρας στις αγορές προς δανεισμό. 

  Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,19% στις 858,14 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 2,6 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 4,5 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,09% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.225,47 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,24% στις 1.135,81 μονάδες.

  H αγορά, μετά την κατοχύρωση των 850 μονάδων, στοχεύει πλέον στις 888-900 μονάδες. Οι 843 μονάδες είναι κοντινή στήριξη και επιθετική τάση ενώ μία διάσπαση θα μπορούσε να μας φέρει στην κύρια των 836 μονάδων, παρατηρεί ο Ηλ. Ζαχαράκης της Fast Finance. 

  Η πιθανή έξοδος στις αγορές την εβδομάδα που έρχεται μετά από τρία χρόνια συντηρεί την τάση με το ενδιαφέρον να εναλλάσσεται στους τίτλους. Ο τραπεζικός έχει πάρει την σκυτάλη μιας και είναι ο κλάδος που άμεσα έχει το μεγαλύτερο όφελος. Μία διάσπαση των 1.155 μονάδων θα μπορούσε άμεσα να φέρει τον κλαδικό στις 1.210 μονάδες. 

  Η ρευστότητα σε υψηλά επίπεδα με πολλά χαρτοφυλάκια ακόμα και στην περιφέρεια να έχουν καταφέρει να απεγκλωβιστούν μετά από αρκετά χρόνια γεγονός που βοηθάει στην ανατροφοδότηση της τάσης. Εξαίρεση πάντα ο τραπεζικός κλάδος που απλά έχει καταφέρει να βγάλει σε κέρδη μόνο αυτούς που πήραν μέρος στην τελευταία ανακεφαλαίωση τους. 

  Σύμφωνα με τον Ηλ. Ζαχαράκη, υπάρχει αισιοδοξία μεσοπρόθεσμα και ειδικά αν δούμε ξαφνικά μεγάλους όγκους συναλλαγών χρειάζεται προσοχή. Δεν έχουμε ακόμα δει μαζικές εισόδους επενδυτών στην αγορά κάτι που είχε συμβεί το 2014 ενώ οι όγκοι συναλλαγών κινούνται σταθερά σε ήπια επίπεδα. Καθημερινά έχουμε πακέτα σε ξένους θεσμικούς κάτι που δείχνει ότι έχουμε ενδιαφέρον πιο μεσοπρόθεσμα ενώ δεν βλέπουμε υπερβολές ειδικά στον τραπεζικό κλάδο κάτι που συνήθως στο παρελθόν προμήνυε "ξεφόρτωμα” σε τίτλους. 

  Η αγορά δεν έχει "αέρα” όπως στο παρελθόν και επιπλέον ο φόβος για διόρθωση παραμένει σε υψηλά επίπεδα κάτι που είναι καλό για την αγορά. Όλοι ψάχνουν να βρουν λόγους γιατί ανεβαίνουμε παρόλα αυτά έτσι κινούνται οι αγορές. Μην αναζητάτε πάτους η κορυφές μιας και κάτι τέτοιο είναι αδύνατον αλλά πάντα να έχετε σχέδιο και κανόνες στην διαχείριση του χαρτοφυλακίου σας. 

  Στο ταμπλό τώρα, η ΓΕΚ Τέρνα σημειώνει άλμα 2,78%, με τις Φουρλής, Folli Follie, Ελλάκτωρ και Βιοχαλκο να σημειώνουν κέρδη ανώτερα του 1%. Ήπια ανοδικά κινούνται οι μετοχές των ΑΔΜΗΕ, Attika Bank, Πειραιώς, Alpha Bank, Σαράντης, Εθνική, Ελληνικά Πετρέλαια και Λάμδα. 

  Στον αντίποδα, ο Μυτιληναίος, η ΕΧΑΕ, η ΕΕΕ και Jumbo σημειώνουν ήπιες απώλειες, χωρίς όμως καμία να σημειώνει πτώση που να ξεπερνά το 0,3%. Χωρίς μεταβολή ακόμη η Grivalia, Λάμδα, ΟΠΑΠ, Motor Oil και Eurobank. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ