Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 19-Ιουν-2017 13:45

  Συνεχίζεται η βελτίωση στα ελληνικά ομόλογα, τι λένε τα funds

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Συνεχίζεται η βελτίωση στα ελληνικά ομόλογα, τι λένε τα funds

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 15:44

  Συνεχίζεται η ευφορία στην αγορά των ελληνικών ομολόγων, καθώς η συμφωνία στο Eurogroup αν και δεν εξασφάλισε την ένταξή του στο QΕ, ωστόσο κατάφερε να διαλύσει τα σύννεφα αβεβαιότητας που είχαν συγκεντρωθεί πάνω από την Ελλάδα λόγω των καθυστερήσεων στο κλείσιμο της β' αξιολόγησης.

  Όπως σχολιάζουν οι αναλυτές, πλέον υπάρχει περισσότερη αισιοδοξία πάνω από τα ελληνικά assets τουλάχιστον στο επόμενο διάστημα, αφού το deal έβαλε τέλος στους μήνες ανησυχιών σχετικά με το αν η Ελλάδα θα μπορέσει να αποπληρώσει τις υποχρεώσεις του Ιουλίου και αν αποφύγει μία νέα κρίση.

  Μετά το ισχυρό ράλι της Παρασκευής, τα βραχυπρόθεσμα ελληνικά ομόλογα συνεχίζουν στον δρόμο της αποκλιμάκωσης, με τις αποδόσεις του 2ετούς να υποχωρούν σήμερα στο 4,444% με μείωση της τάξης του 5,08%, και συνεχίζουν να διαμορφώνονται στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Μάρτιο του 2010.

  Στα χαμηλά ενός μηνός και πριν το ναυάγιο του Eurogroup του Μαΐου συνεχίζουν να κινούνται τα 1οετή ελληνικά ομόλογα, με την απόδοσή τους να διαμορφώνεται στο 5,7% κοντά στα επίπεδα της Παρασκευής.

  "Η συμφωνία στο Eurogroup αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός, που έρχεται μετά από πολλούς μήνες αβεβαιότητας", όπως σημειώνει ο οικονομολόγος της HSBC,  Fabio Balboni.

  Μετά το σημαντικό ράλι στα 2ετή, οι επενδυτές έχουν αρχίσει και κοιτούν τα πιο μακροπρόθεσμα ελληνικά ομόλογα για το επόμενο διάστημα. "Αν τα πράγματα πάνε καλά, υπάρχει περαιτέρω ανοδική πορεία για τα ελληνικά ομόλογα", σημειώνει στο Bloomberg ο Mike Collins, ανώτερος αναλυτής επενδύσεων στην PGIM, ο οποίος ήδη κατέχει μερικά βραχυπρόθεσμα ελληνικά ομόλογα. "Καθώς μειώνουμε την έκθεσή μας στους βραχυπρόθεσμους ελληνικού τίτλους, εξετάζουμε άλλες ευκαιρίες για να προσθέσουμε κάποια έκθεση σε μεγαλύτερες διάρκειες", όπως προσθέτει.

  Η Greylock, η οποία επενδύει σε υποτιμημένα, distressed και υψηλής απόδοσης assets, εκμεταλλεύτηκε το πρόσφατο ισχυρό ράλι στα βραχυπρόθεσμα ελληνικά ομόλογα και μείωσε τις θέσεις της επιστρέφοντας στα μακροπρόθεσμα ομόλογα αλλά και τις μετοχές των ελληνικών μετοχών.  "Αυτό που ανακοινώθηκε σαφώς ευνοεί αυτές τις συναλλαγές", σημειώνει στο πρακτορείο ο Diego Ferro, επικεφαλής επενδύσεων της Greylock.

  Παρά την πιο ήμερη αντίδραση των 10ετών στη συμφωνία, o Zoeb Sachee, επικεφαλής trading ομολόγων στην Citigroup, εκτιμά πως είναι ελκυστικά σε σχέση με τα πορτογαλικά και τα ιταλικά ομόλογα.

  "Δεν μπορεί να αποκλεισθεί ότι η Ελλάδα μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση στις αγορές ξανά σε  εύθετο χρόνο. Προβλέπω αύξηση της ζήτησης των ελληνικών ομολόγων από το εξωτερικό", όπως σημειώνει.

  "Είναι προς το συμφέρον όλων η Ελλάδα θα επιστρέψει στις αγορές πριν από το καλοκαίρι του 2018 για να αποφύγει ένα τέταρτο πακέτο διάσωσης", σημειώνει ο Carsten Hesse, οικονομολόγος στην Berenberg. Είναι πιθανό ότι οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων θα μειωθούν περαιτέρω και θα περιορίσουν το χάσμα με τις αποδόσεις των πορτογαλικών ή των κυπριακών ομολόγων, όπως προσθέτει.
   
  Ελευθερία Κούρταλη

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ