Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 19-Ιουν-2017 11:16

  Ανοδικά το ΧΑ, με τη ΔΕΗ στο -45%

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Αλεξάνδρας Τόμπρα
   
  Ήπια ανοδικά κινείται σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, σε μια συνεδρίαση που η προσοχή στρέφεται στη μετοχή της ΔΕΗ, η οποία επανήλθε στη διαπραγμάτευση χωρίς το σημαντικό μέρος του ΑΔΜΗΕ.
   
  Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,69% στις 811,71 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 11,6 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 8,5 εκατ. τεμάχια. Κέρδη 0,63% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.151,83 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει άνοδο 0,38% στις 1.061,85 μονάδες.
   
  Η μετοχή της ΔΕΗ, η οποία ήδη έχει διακινήσει πάνω από 1,8 εκατ. τεμάχια, καταγράφει απώλειες 44,65%, στα 2,12 ευρώ, η οποία επέστρεψε στο ταμπλό μετά από την αναστολή και την απόσχιση του ΑΔΜΗΕ. Για σήμερα η μετοχή της ΔΕΗ θα έχει ελεύθερη διαπραγμάτευση για τη σημερινή συνεδρίαση  μόνο.
   
  Σύμφωνα με τους αναλυτές, η μετοχή πλέον προσαρμόζεται στα επίπεδα που αναλογεί η αφαίρεση της αξίας της ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών, με την τελευταία να κινείται με κέρδη 8,96% στα 2,31 ευρώ. Η κεφαλαιοποίηση είναι τώρα στα 473 εκατ. ευρώ, ενώ εκτιμάται ότι θα υποχωρήσει κάτω από τα 400 εκατ. ευρώ.
   
  Τεχνικά τώρα, σύμφωνα με τον Ηλ. Ζαχαράκη της Fast Finance, τα 1,97 - 2  ευρώ είναι αντίσταση, ενώ διάσπαση μπορεί να μας φέρει στα 2,06 ευρώ. Τα 1,83 ευρώ είναι κοντινή στήριξη και κύρια τα 1,75 ευρώ.
   
  Πάντως, σύμφωνα με το πρώτο σχόλιο των αναλυτών, το σύνολο των δύο μετοχών, δηλαδή 2,12 ευρώ συν τα 2,31 ευρώ, φτάνει την τιμή στα 4,43 ευρώ, ήτοι πάνω από τα 3,83 ευρώ που θεωρητικά θα άνοιγε σήμερα η τιμή της ΔΕΗ. Αυτό είναι ένα θετικό σημάδια για τη μεσοπρόθεσμη πορεία της μετοχής της ΔΕΗ, αλλά και του ΑΔΜΗΕ, αναφέρουν χαρακτηριστικά χρηματιστηριακές πηγές στο Capital.gr.
   
  Σήμερα έχουμε και το ντεμπούτο της μετοχής του Φουρλή στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, η οποία υποχωρεί κατά 0,51%, μετά την αφαίρεση της Τέρνα Ενεργειακή. Έτσι, ανοίγει μία εβδομάδα με πλούσια επιχειρηματική "δράση", καθώς και στις 21-23 Ιουνίου, στο επίκεντρο θα βρεθεί και η μετοχή του Μυτιληναίου (+0,37% σήμερα), ενόψει της έκδοσης του ομολόγου ύψους 300 εκατ. ευρώ.
   
  Ιδιαίτερο θα είναι και το ενδιαφέρον του roadshow του ελληνικού Χρηματιστηρίου στη Νέα Υόρκη στις 21-22, με την παρουσίαση των μεγαλύτερων εταιρειών της χώρας μας. Μάλιστα, αυτό γίνεται μερικές ημέρες μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης, λαμβάνοντας το πρώτο feedback των ξένων επενδυτών.
   
  Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, από τις πρόσφατες επαφές τους με την ξένη επενδυτική κοινότητα, οι Έλληνες τραπεζίτες εισέπρατταν το consensus ότι θα υπάρξει στην παρούσα φάση συμφωνία για το κλείσιμο της αξιολόγησης, αλλά όχι συμφωνία για το χρέος και ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο QE της ΕΚΤ.
   
  Η μετάθεση -για πολιτικούς λόγους- των αποφάσεων αυτών προς τα τέλη του έτους δεν είναι, ωστόσο, το σημείο στο οποίο εστίαζαν οι ξένοι επενδυτές, καθώς εκτιμούν ότι έχει εμπεδωθεί η αίσθηση πως το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο. Στο πλαίσιο αυτό, μετέφεραν στους Έλληνες τραπεζίτες μία θετική άποψη για την ελληνική Οικονομία, η οποία επικεντρώνεται στο γεγονός ότι τα πράγματα έχουν μπει σε θετική τροχιά, η οποία δεν θα διαταραχθεί, αντιθέτως θα ενισχυθεί, ακόμη και σε αλλαγή του πολιτικού σκηνικού.
   
  Στο ταμπλό τώρα, τα πρόσημα είναι σχεδόν μοιρασμένα, με τη ΓΕΚ Τέρνα, την ΕΕΕ, την Eurobank και τον Σαράντη να σημειώνουν κέρδη άνω του 1%, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Βιοχαλκο, Μυτιληναίος, ΟΤΕ, Aegean, Alpha Bank, Jumbo, Folli Follie, Πειραιώς και Ελληνικά Πετρέλαια.
   
  Στον αντίποδα, η Motor Oil υποχωρεί κατά 2,15%, ενώ μικρότερα του 1% είναι οι απώλειες σε Λάμδα, Φουρλή, ΟΛΠ, ΕΧΑΕ και ΟΠΑΠ.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ