ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 19:35

Έντονη νευρικότητα έφερε στο αμερικανικό ταμπλό η πολυαναμενόμενη συνέντευξη Τύπου του Donald Trump από όταν εξελέγη πρόεδρος των ΗΠΑ, με τον δείκτη "φόβου" VIX να γνωρίζει άλμα της τάξεως του 5%, στον απόηχο των όσων είπε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ.

Στην πρώτη του εμφάνιση στα μίντια από τον Ιούλιο και μόλις 9 ημέρες πριν από την ορκωμοσία του, ο Trump και αποστασιοποιείται πλήρως από τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες, ενώ ψηλά στην ατζέντα βρέθηκαν η Ρωσία και Η Κίνα. Συγκεκριμένα, ερωτηθείς για τις φήμες που θέλουν την Ρωσία να διαθέτει στοιχεία που τον εκθέτουν προσωπικά, κατηγόρησε της Μυστικές Υπηρεσίες των ΗΠΑ πως διέρρευσαν αυτές τις "αβάσιμες" πληροφορίες. Αρνήθηκε πως έχει οποιαδήποτε σχέση ή συναναστροφή με την Ρωσία, αν και επεσήμανε πως η "βελτίωση των σχέσεων με την Ρωσία είναι προς όφελος των ΗΠΑ".

Σημειωτέον πως οι χρηματιστηριακοί δείκτες έχουν σημειώσει σημαντική άνοδο, επιτυγχάνοντας επανειλημμένα ρεκόρ, έπειτα από την εκλογή του Trump, με μερίδα των αναλυτών να εκφράζει, πάντως, συγκρατημένη άποψη ως προς τη διάρκεια του ράλι, καθώς τα σημάδια υποτονικότητας είναι ήδη ορατά. 

Δείκτες - Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης ενισχύεται κατά 0,23% στις 19.9042,87 μονάδες, ενώ ο S&P 500 χάνει 0,03% στις 2.268,34 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq διαμορφώνεται 0,16% χαμηλότερα στις 5.543,46 μονάδες.

Τις χειρότερες επιδόσεις γνωρίζουν οι μετοχές στον κλάδο Υγείας, ενώ οι μετοχές από τον τομέα της Ενέργειας βρίσκονται μεταξύ των μεγάλων κερδισμένων της ημέρας.

Χθες, ο Nasdaq "τερμάτισε" εκ νέου σε ιστορικό υψηλό, για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση, ενώ ο S&P 500 έκλεισε αμετάβλητος και ο Dow Jones υποχώρησε περαιτέρω από τις 20.000 μονάδες, τις οποίες δεν έχει καταφέρει ακόμη να ξεπεράσει. 

Το δολάριο, εν τω μεταξύ, κερδίζει έδαφος, με το μεξικανικό πέσο να έχει "διολισθήσει" σε νέα ιστορικά χαμηλά. Την ίδια ώρα, οι τιμές του αργού ανακάμπτουν μετά από το διήμερο πτωτικό σερί.