Σημαντική άνοδο σημείωσε η τιμή του πετρελαίου την Πέμπτη, εμπλουτίζοντας τα κέρδη που σημείωσε χθες μετά την πολυαναμενόμενη συμφωνία του OPEC να μειώσει την παραγωγή του κατά 1,2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα.

Ενδοσυνεδριακά, η τιμή του αργού άγγιξε το υψηλό ενός έτους των 51,60 δολαρίων (τελευταία φορά είχε καταγραφεί τον Οκτώβριο), για να κλείσει τελικά στα 51,06 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, με άνοδο 1,62 δολαρίων ή 3,28%. Στην αντιπέρα όχθη του Ατλαντικού, το αργό τύπου brent ενισχύθηκε κατά 2,10 δολάρια ή 4,05% στα 53,94 δολάρια το βαρέλι. Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2015.

Η συμφωνία που πέτυχαν οι εκπρόσωποι των χωρών μελών του OPEC σηματοδοτεί την πρώτη συντονισμένη προσπάθεια για μείωση της παραγωγής από το 2008. Οι μετέχοντες στην αγορά ήταν επιφυλακτικοί τις ημέρες πριν τη συνάντηση για το εάν οι παραγωγοί θα κατάφερναν να βάλουν στην άκρη τις διαφορές τους και η συμφωνία ήρθε ως απρόσμενη είδηση. Την Τετάρτη η τιμή του αργού ενισχύθηκε άνω του 9,3%. Πλέον υπάρχουν ερωτήματα για το αν οι χώρες θα τηρήσουν τη συμφωνία.