Σε αναζήτηση κατεύθυνσης ενδέχεται να επιδοθούν, σήμερα, οι αμερικανικοί χρηματιστηριακοί δείκτες, όσο οι επενδυτές αφομοιώνουν τη συμφωνία του ΟΠΕΚ και ενώ αξιολογούν το τι σημαίνει για τις αγορές.

Τα futures του βιομηχανικού Dow Jones ενισχύονται κατά 0,02%, ενώ τα futures του S&P 500 χάνουν 0,03% και τα futures του τεχνολογικού Nasdaq σημειώνουν πτώση 0,11%.

Οι τιμές του αργού, εν τω μεταξύ, με κέρδη άνω του 1% συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία - ύστερα από ένα μικρής διάρκειας διάλειμμα, όταν νωρίτερα έκαναν αρνητική "στροφή". Σημειωτέον πως χθες, στον "απόηχο" της συμφωνίας που επιτεύχθηκε στη Βιέννη μεταξύ των χωρών του ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής πετρελαίου, το αργό "τερμάτισε" με ράλι 9%.

Μέρος της προσοχής τους στρέφουν οι επενδυτές, όμως, και στα μάκρο, καθώς το θέμα της αύξησης των επιτοκίων από τη Fed δεν παύει να είναι επίκαιρο, με την αγορά να θεωρεί πιθανή μια επόμενη κίνηση τον Δεκέμβριο. Στο πλαίσιο αυτό, παρακολουθεί στενά και τα όποια στοιχεία ενδεικτικά των επιδόσεων της αμερικανικής οικονομίας έρχονται στη δημοσιότητα.

Στην ατζέντα της ημέρας, κατά 17.000, στις 268.000, αυξήθηκαν οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας, την τελευταία εβδομάδα, αλλά έμεινα κοντά σε πολυετή χαμηλά.

Στα επιχειρησιακά νέα, "βουτιά" της τάξεως του 20% γνωρίζει προσυνεδριακά η μετοχή της Express, μετά από την υποβάθμιση των προβλέψεών της για το σύνολο του τρέχοντος τριμήνου και παρά τα καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα γ’ τριμήνου. Απώλειες 14% καταγράφει, μάλιστα, η Guess, ύστερα από τα λιγότερο αισιόδοξα προγνωστικά για το σύνολο του έτους.