Στα υψηλότερα επίπεδα των τριών τελευταίων μηνών "ανερριχήθη" η στερλίνα, έναντι του ευρώ, με "όχημα" τις ελπίδες των επενδυτών ότι η Βρετανία θα διατηρήσει την πρόσβαση στην ενιαία αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετά από το Brexit.

Συγκεκριμένα, η στερλίνα ενισχύθηκε μέχρι και τα 1,1910 ευρώ, ήτοι τα υψηλότερα επίπεδα από την 9η Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet, ενώ αυτήν την ώρα, κερδίζει 0,77% στα 1,1904 ευρώ. Έναντι του δολαρίου, σημειώνει άνοδο 1,16% στα 1,2651 δολάρια.

Όλα αυτά μετά από τη δήλωση του επικεφαλής του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem, ο οποίος και δήλωσε πως η Ε.Ε. μπορεί να βρει έναν τρόπο να κρατήσει τη Βρετανία εντός της ενιαίας αγοράς, και αφ’ότου αποχωρήσει από την Ένωση. 

Παράλληλα, ο υπουργός για το Brexit, David Davis, σημείωσε ότι η Βρετανία μπορεί να συνδράμει στον προϋπολογισμό της Ε.Ε., σε αντάλλαγμα με την πρόσβαση στην ενιαία αγορά.

Σημειωτέον πως η απώλεια της βρετανικής πρόσβασης στην ενιαία αγορά της Ε.Ε. είναι μεταξύ των βασικών ανησυχιών των τραπεζών που έχουν την έδρα τους στη χώρα.