Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 19-Οκτ-2016 15:53

  Τι θα κάνει η Wall στην 29η επέτειο της "Μαύρης Δευτέρας"

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Τι θα κάνει η Wall στην 29η επέτειο της "Μαύρης Δευτέρας"

  Εκκίνηση των συναλλαγών με μάλλον ήπιες, αλλά ανοδικές, μεταβολές δείχνουν τα futures της Wall Street, καθώς οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους στον νέο γύρο εταιρικών αποτελεσμάτων, αλλά και στο τι θα πουν, σήμερα, οι αξιωματούχοι της Federal Reserve, την ώρα μάλιστα που "ξυπνούν" οι μνήμες από τη "Μαύρη Δευτέρα" του 1987, όποτε και ο Dow Jones είχε "κατρακυλίσει" 508 μονάδες ή 22%, ήτοι ρεκόρ πτώσης για τον δείκτη. 

  Αυτό ήταν 29 χρόνια πριν και σήμερα οι δείκτες δεν αναμένεται να απομακρυνθούν πολύ από τα τρέχοντα επίπεδά τους. Άλλωστε, η άνοδος των τιμών του πετρελαίου θα δώσει ενδεχομένως κάποια στήριξη στους δείκτες. 

  Τα futures του βιομηχανικού Dow Jones ενισχύονται κατά 0,17% ενώ τα futures του S&P 500 κερδίζουν 0,16% και τα futures του τεχνολογικού Nasdaq διαμορφώνονται 0,04% υψηλότερα.

  Οι επενδυτές αναμένουν τις ομιλίες αξιωματούχων - "κλειδιών" της Fed: John Williams, Robert Kaplan, Willian Dudley. Παράλληλα, θα έλθει στη δημοσιότητα και το Beige Book.

  Στα μάκρο, υποχώρησαν, για δεύτερο διαδοχικό μήνα, τον Σεπτέμβριο οι ενάρξεις κατοικιών στις ΗΠΑ, διαψεύδοντας τους αναλυτές που περίμεναν να ανακάμψουν. Ειδικότερα, οι ενάρξεις κατοικιών σημείωσαν "βουτιά" 9%, τον Σεπτέμβριο, στο ετήσιο μέγεθος των 1,047 εκατ..

  Στο "μέτωπο" των επιχειρήσεων, η Morgan Stanley γνωρίζει κέρδη 1,45%, στις προσυνεδριακές συναλλαγές, αφ’ότου ανακοίνωσε ότι τα κέρδη στο τρίμηνο αυξήθηκαν, υπερβαίνοντας τις προσδοκίες. Ανακοίνωσε κέρδη 1,6 δισ. δολαρίων ή 81 σεντς ανά μετοχή, έναντι των 1,02 δισ. δολαρίων ή 48 σεντς ανά μετοχή στην αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

  Την ίδια ώρα, υπερδιπλασιάστηκαν τα κέρδη της Yahoo, το γ΄ τρίμηνο, στα 163 εκατ. δολ. ή 17 σεντς ανά μετοχή από 76 εκατ. δολ. ή 8 σεντς ανά μετοχή την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, σύμφωνα με ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία. Σε προσαρμοσμένη βάση, η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη 20 cents ανά μετοχή, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

  Αύξηση κερδών ανακοίνωσε η Intel για το γ΄ τρίμηνο του έτους, ξεπερνώντας ταυτόχρονα τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Ο κολοσσός της πληροφορικής ανακοίνωσε κέρδη 3,4 δισ. δολ. ή 69 σεντς ανά μετοχή από 3,1 δισ. δολ. ή 64 σεντς ανά μετοχή την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

  Κέρδη έναντι ζημιών ανακοίνωσε η Halliburton για το τελευταίο τρίμηνο, αιφνιδιάζοντας ευχάριστα τους αναλυτές που περίμεναν άλλο ένα ζημιογόνο τρίμηνο. Ειδικότερα, η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη 6 εκατ. δολ. ή 1 σεντ ανά μετοχή για το γ΄ τρίμηνο, έναντι ζημιών 54 εκατ. δολ. ή 6 σεντς ανά μετοχή την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Ροή Ειδήσεων

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  16:58 20/10

  Σε τροχιά ρεκόρ και πάλι η Wall Street

  Μετά το "πράσινο φως" της Γερουσίας στο προσχέδιο του προϋπολογισμού που φαίνεται να ανοίγει τον δρόμο για τη φορολογική μεταρρύθμιση.

  23:54 06/10

  Τέλος στα διαδοχικά ρεκόρ των Dow Jones και S&P 500

  Σε αρνητικό έδαφος τερμάτισαν ο Dow Jones και ο S&P 500, την Παρασκευή, με τον Nasdaq να καταφέρνει να εξασφαλίσει θετικό πρόσημο, κλείνοντας μάλιστα σε επίπεδα - ρεκόρ. Πάντως, σε επίπεδο εβδομάδας, ...