Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 11-Μαϊ-2015 16:40

  ΟΤΕ: Μικρή αύξηση τιμής-στόχου από IBG Securities

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε μικρή αύξηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή του ΟΤΕ, στα 10,20 ευρώ από 10 ευρώ προηγουμένως προχώρησε η IBG Securities, διατηρώντας παράλληλα σύσταση «neutral». 

  Σε έκθεσή της με ημερομηνία 11 Μαΐου 2015 η χρηματιστηριακή εξηγεί πως η αύξηση της τιμής-στόχου αντανακλά την ανοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για τα κέρδη του Οργανισμού μεσοπρόθεσμα. Η νέα τιμή-στόχος αποκαλύπτει ένα ουσιαστικό περιθώριο ανόδου από τα τρέχοντα επίπεδα, ωστόσο η IBG προτιμά να μείνει στο περιθώριο διατηρώντας «neutral» εξαιτίας της αυξημένης αβεβαιότητας για το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές και την επίπτωση ενός νέου πακέτου στήριξης στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. 

  «Θεωρούμε τον ΟΤΕ ένα στοίχημα αξίας με υψηλή έκθεση στην ελληνική οικονομία», σημειώνει η χρηματιστηριακή. Για το 2015, υιοθετεί συντηρητική στάση στο μέτωπο των EBITDA, κάνοντας λόγο για πτώση 3% σε ετήσια βάση, στα 1,37 δισ. ευρώ. Αναφορικά με τα καθαρά κέρδη του ΟΤΕ, αναμένει σταθεροποίηση το 2015, τοποθετώντας τα στα 319 εκατ. ευρώ, ενώ αναμένει αύξηση 10% το 2016 στα 351 εκατ. ευρώ (ανοδική αναθεώρηση) χάρη στα χαμηλότερα έξοδα τόκων και τα βελτιωμένα λειτουργικά κέρδη.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  22:18 28/06

  Πέμπτη ημέρα κερδών για το αργό

  Λαμβάνοντας στήριξη από τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση που έχει σημειωθεί στην αμερικανική παραγωγή πετρελαίου από την αρχή του έτους.

  21:56 27/06

  Κέρδη 2% για το πετρέλαιο

  Οι αναλυτές εκτιμούν ότι θα ανακοινωθεί μείωση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ μέσα στην εβδομάδα.

  21:15 27/06

  Οριακά κέρδη για τον χρυσό

  Η επενδυτική ζήτηση για το μέταλλο ενισχύθηκε μετά την πτώση του δολαρίου αλλά και των αμερικανικών μετοχών.