Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 23-Δεκ-2014 17:22

  Aegean: Πετάει ψηλά με μερικές "αναταράξεις" μπροστά, λέει η Alpha Finance

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε μείωση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Aegean Airlines, στα 9,3 ευρώ από 10 ευρώ προηγουμένως προχωρά η Alpha Finance, διατηρώντας σύσταση «overweight». 

  Σε έκθεση με ημερομηνία 22 Δεκεμβρίου και τίτλο «Πετώντας σε μεγάλο ύψος με μερικές αναταράξεις στην πορεία», η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι με τους περισσότερους εξωγενείς παράγοντες όπως το πετρέλαιο και την τουριστική κίνηση να παρουσιάζουν θετική τάση, η Aegean θα μπορούσε ν α εξερευνήσει νέα ύψη χρηματοοικονομικής απόδοσης. Ωστόσο, η Alpha Finance επισημαίνει το πολιτικό ρίσκο, λέγοντας πως δεν προκαλεί έκπληξη πως η Aegean διαπραγματεύεται αυτή τη στιγμή με τεράστιο discount της τάξης του 43% έναντι των ευρωπαϊκών ανταγωνιστριών της. Οι επενδυτές προεξοφλούν αρνητικά τη συνεχιζόμενη πολιτική αναστάτωση όπως αποτυπώνεται στις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, σημειώνει. Στους υπόλοιπους κινδύνους, η χρηματιστηριακή εκτιμά πως η κλιμάκωση των οικονομικών προβλημάτων στη Ρωσία θα μπορούσε επίσης να αποτελέσει αρνητικό καταλύτη καθώς εκτιμάται ότι αντιπροσωπεύει το 10% της διεθνούς επιβατικής κίνησης. 

  Η Alpha Finance τοποθετεί στα 68,4 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη της Aegean για το 2014, που αντιστοιχεί σε αύξηση 18,5% σε ετήσια βάση -εκτίμηση που αν επαληθευτεί θα μπορούσε να αποφέρει μέρισμα 0,57 ευρώ ανά μετοχή.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  22:18 28/06

  Πέμπτη ημέρα κερδών για το αργό

  Λαμβάνοντας στήριξη από τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση που έχει σημειωθεί στην αμερικανική παραγωγή πετρελαίου από την αρχή του έτους.

  21:56 27/06

  Κέρδη 2% για το πετρέλαιο

  Οι αναλυτές εκτιμούν ότι θα ανακοινωθεί μείωση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ μέσα στην εβδομάδα.

  21:15 27/06

  Οριακά κέρδη για τον χρυσό

  Η επενδυτική ζήτηση για το μέταλλο ενισχύθηκε μετά την πτώση του δολαρίου αλλά και των αμερικανικών μετοχών.