Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 27-Νοε-2014 11:28

  ΟΠΑΠ: Υψηλότερη τιμή-στόχος από την HSBC

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε αύξηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή του ΟΠΑΠ στα 12,50 ευρώ, από τα 12,1 ευρώ προηγουμένως, προχώρησε η HSBC, διατηρώντας τη σύσταση «overweight» για τον τίτλο. Σε έκθεσή της με ημερομηνία 27 Νοεμβρίου όπου σχολιάζει τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε ο Οργανισμός για το γ’ τρίμηνο του έτους αναφέρεται στα βελτιωμένα περιθώρια κέρδους τα οποία ήρθαν ως αποτέλεσμα των  κινήσεων βελτίωσης του κόστους, μια τάση η οποία είναι εμφανής τα τελευταία τρίμηνα. 

  Επιπλέον, σημειώνει ότι ο ΟΠΑΠ κατέγραψε ισχυρή ανάπτυξη των εσόδων  κυρίως ως αποτέλεσμα του «Ξυστό» και των λαχείων αλλά και λόγω της συνεχιζόμενης ανάπτυξης του Στοιχήματος. Η HSBC συμπληρώνει ότι τα έσοδα από το Ξυστό και από τα λαχεία ανήλθαν στα 131 εκατ. ευρώ στο γ’ τρίμηνο του έτους, συμπληρώνοντας ότι προβλέπει διατήρηση της τάσης για όλο το έτος. Παράλληλα αναφέρει πως σύμφωνα με τη διοίκηση του Οργανισμού οι θετικές επιπτώσεις από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου στο Στοίχημα κατά τη διάρκεια του γ’ τριμήνου του έτους ήταν μικρές.

  Για το σύνολο του  έτους η HSBC εκτιμά πως τα έσοδα του Οργανισμού θα φτάσουν στα 4,247 δισ. ευρώ, έναντι 3,711 δισ. ευρώ του 2013, με τα καθαρά κέρδη να διαμορφώνονται στα 175 εκατ. ευρώ, συγκριτικά με 141 εκατ. ευρώ της προηγούμενης χρήσης.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  22:18 28/06

  Πέμπτη ημέρα κερδών για το αργό

  Λαμβάνοντας στήριξη από τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση που έχει σημειωθεί στην αμερικανική παραγωγή πετρελαίου από την αρχή του έτους.

  21:56 27/06

  Κέρδη 2% για το πετρέλαιο

  Οι αναλυτές εκτιμούν ότι θα ανακοινωθεί μείωση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ μέσα στην εβδομάδα.

  21:15 27/06

  Οριακά κέρδη για τον χρυσό

  Η επενδυτική ζήτηση για το μέταλλο ενισχύθηκε μετά την πτώση του δολαρίου αλλά και των αμερικανικών μετοχών.