Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 26-Νοε-2014 13:13

  Πειραιώς: Διατηρεί τιμή-στόχο και σύσταση η Goldman Sachs

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Αμετάβλητα διατηρεί η Goldman Sachs την τιμή-στόχο και τη σύσταση για την μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς σε νέα της ανάλυση.

  Συγκεκριμένα, η τιμή-στόχος παραμένει στα 1,40 ευρώ και η σύσταση που αποδίδεται είναι neutral.

  Η Goldman Sachs στην ανάλυσή της υπογραμμίζει ότι η Πειραιώς είναι η μόνη ελληνική τράπεζα η οποία αποφάσισε να επισπεύσει τις ζημιές από τα επισφαλή δάνεια που προβλεπόταν από τα stress tests και το AQR.

  Θεωρεί ότι πρόκειται για μια λογική κίνηση τακτικής, που στόχο έχει να βελτιώσει τα αποτελέσματα του 2015, αλλά και που επίσης δίνει στη μονάδα αναδιάρθρωσης της τράπεζας, περισσότερη λειτουργική ευελιξία.

  Ακόμη, η Goldman Sachs επισημαίνει ότι ανέλαβε χρεώσεις 2,2 δισ. ευρώ για επισφαλή δάνεια στο γ΄ τρίμηνο του 2014, με το συνολικό ποσό στο εννεάμηνο να διαμορφώνεται στα 3,2 δισ. ευρώ, έναντι των 2,7 δισ. ευρώ που αφορούν τις προσαρμογές με βάση τα αποτελέσματα του AQR.

  Σύμφωνα με την Goldman Sachs, πρόκειται για ζήτημα χρονισμού, καθώς οι τάσεις στην ποιότητα των assets μοιάζουν καθησυχαστικές (η δημιουργία των NPLs υποχώρησε 26%).

  Ο οίκος επισημαίνει ακόμη ότι οι λειτουργικές τάσεις διαμορφώνεται “όπως ήλπιζε”, υπογραμμίζοντας ότι η τράπεζα ανακοίνωσε περαιτέρω πτώση του κόστους των προθεσμιακών καταθέσεων, που επισημαίνει την καλύτερη πρόοδο αναφορικά με την λειτουργική αναδιάρθρωση και τα υγιή κεφάλαια.

  Στα βασικά ρίσκα περιλαμβάνει την ποιότητα των assets, την αναδιάρθρωση του ομίλου, τα macro στοιχεία και τις πολιτικές εξελίξεις.
  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων