Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 17-Νοε-2014 17:07

  Σαράντης: Μειώνει τιμή-στόχο αλλά διατηρεί "buy" η IBG Securities

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε μείωση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Σαράντης στα 8,80 ευρώ, από 9,70 ευρώ προηγουμένως, προχωρά η IBG Securities, διατηρώντας σύσταση «buy». 

  Σε έκθεση με ημερομηνία 17 Νοεμβρίου 2014, η χρηματιστηριακή σημειώνει πως οι θετικοί καταλύτες για τη μετοχή παραμένουν στη θέση τους και η αποτίμηση εξακολουθεί να είναι ελκυστική, παρά το κλιμακούμενο προφίλ ρίσκου της Ελλάδας. Στους καταλύτες για την Σαράντης περιλαμβάνεται η ισχυρή ικανότητα παραγωγής ταμειακών ροών, προσανατολισμένη σε νέες εξαγορές, η ενίσχυση του χαρτοφυλακίου των brands και η αύξηση του μεριδίου αγοράς. 

  Η IBG αναβαθμίζει τις εκτιμήσεις της για τα έσοδα της εταιρείας το τρέχον έτος, λαμβάνοντας υπόψιν τις ισχυρές τάσεις στο εννεάμηνο, ενώ εμπλουτίζει τις προβλέψεις για τις πωλήσεις του 2015 με τα πρόσθετα έσοδα από τη Noxzema. Αναλυτικότερα, αναβαθμίζει τις εκτιμήσεις της για τις πωλήσεις του 2014 κατά 1,4% στα 250,6 εκατ. ευρώ (+6% σε ετήσια βάση) και για τις πωλήσεις του 2015 κατά 3% στα 269,9 εκατ. ευρώ (+7,6% σε ετήσια βάση). Αντίθετα, υποβαθμίζει τις εκτιμήσεις της για το περιθώριο λόγω των υψηλότερων λειτουργικών εξόδων που συνδέονται κυρίως με τις νέες εξαγορές, το marketing και το rebranding και που αντισταθμίζονται εν μέρει από τα υψηλότερα έσοδα από την Estee Lauder. Σε επίπεδο καθαρών κερδών, η IBG Securities εκτιμά ότι η Σαράντης θα καταγράψει κέρδη 16,3 εκατ. ευρώ στο σύνολο της τρέχουσας χρήσης και 19,8 εκατ. ευρώ το 2015.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων