Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 17-Νοε-2014 15:13

  Motor Oil: Αναβαθμίζει σε "buy" η IBG Securities

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τη σύσταση για τη μετοχή της Motor Oil σε «buy», από «hold» προηγουμένως, αναβαθμίζει η IBG Securities, αυξάνοντας παράλληλα την τιμή-στόχο σε 8,60 ευρώ, από 8,30 ευρώ προηγουμένως. 

  «Μετά την αναβάθμιση των εκτιμήσεων μας, που καθοδηγείται από τα υψηλότερα περιθώρια διύλισης και το ισχυρότερο δολάριο και συγκρατείται από το υψηλότερο κόστος κεφαλαίου εξαιτίας της πρόσφατης επιδείνωσης των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων, αυξήσαμε την τιμή-στόχο στα 8,60 ευρώ από 8,30 ευρώ προηγουμένως. Δεδομένης της σημαντικής μείωσης που έχει υποστεί τελευταία η μετοχή, αναβαθμίσαμε τη σύστασή μας σε ‘αγορά’ από ‘πώληση’», σημειώνει η IBG σε έκθεση με ημερομηνία 17 Νοεμβρίου. 

  Για το γ’ τρίμηνο του 2014 η χρηματιστηριακή αναμένει από την Motor Oil ένα σετ ισχυρών «καθαρών» αποτελεσμάτων. Ειδικότερα, τοποθετεί τα «καθαρά» EBITDA στον τομέα διύλισης στα 94 εκατ. ευρώ, από 18 εκατ. ευρώ στο β’ τρίμηνο του 2014 και από 67 εκατ. ευρώ στο γ’ τρίμηνο του 2013, παρά την αρνητική επίδραση της συναλλαγματικής ισοτιμίας. Τα EBITDA του μάρκετινγκ αναμένεται να καταγράψουν διψήφιο ποσοστό αύξησης, με αποτέλεσμα να τοποθετεί τα «καθαρά» EBITDA του ομίλου στα 112 εκατ. ευρώ από μόλις 30 εκατ. ευρώ στο β’ τρίμηνο του 2014 και τα 82 εκατ. ευρώ στο γ’ τρίμηνο του 2013.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων