Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 17-Νοε-2014 14:05

  Παραμένει "αγοραστής" για τις ελληνικές τραπεζικές μετοχές η Citigroup

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Παραμένει «αγοραστής» των ελληνικών τραπεζικών μετοχών η Citigroup, όπως αναφέρει σε ανάλυσή της για τον κλάδο με ημερομηνία 14 Νοεμβρίου.

  Όπως επισημαίνει, οι ελληνικές τραπεζικές μετοχές έχουν υπερπουληθεί από τον Απρίλιο του 2014 με μικρά ανοδικά ράλι μεταξύ μεγαλύτερων περιόδων υποχώρησης των τιμών των μετοχών. «Θεωρούμε ότι οι κεφαλαιακές θέσεις των (περισσότερων) ελληνικών τραπεζών είναι αρκετά ισχυρές, και οι τωρινές τιμές των μετοχών υποδηλώνουν ένα υπερβολικό κόστος ιδίων κεφαλαίων, και η ΕΚΤ παρέχει ένα τείχος προστασίας στην έννοια της σημερινής κρίσης».

  Με βάση τους πλήρως ενσωματωμένους κανόνες της Βασιλεία ΙΙΙ για το δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας, οι ελληνικές τράπεζες θα πρέπει να επιβαρυνθούν με επιπλέον επισφάλειες για να οδηγηθεί ο βασικός δείκτης τους κεφαλαιακής επάρκειας χαμηλότερα του 10%.

  «Εάν δεν συμπεριληφθεί η επίδραση από τον αναβαλλόμενο, η Alpha Bank είναι σε καλύτερη θέση και η Eurobank η πιο ευάλωτη», αναφέρεται.

  Όπως εκτιμά η Citigroup, το δυσμενές κλίμα στις αγορές και το επίπεδο των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων, για την ώρα δεν πλήττουν την πραγματική οικονομία και τους ισολογισμούς των τραπεζών. Τα αποτελέσματα γ΄ τριμήνου των τραπεζών εμφανίζουν βελτίωση των τάσεων αναφορικά με τα επισφαλή δάνεια και το κόστος χρηματοδότησης, το οποίο συνεχίζεται στο δ΄ τρίμηνο.

  «Αναμένουμε ότι η ΕΚΤ, με το QE και τους ρυθμιστικούς κανόνες, να προστατέψει τις ελληνικές τράπεζες και ως εκ τούτου να αποφευχθεί ένα κόστος ιδίων κεφαλαίων αντίστοιχο με αυτό των αναδυόμενων αγορών. Αλλά η υψηλή μεταβλητότητα αυτών των μετοχών είναι αρνητικό στοιχείο», τονίζει η Citigroup.

  Ακόμη, μειώνει την τιμή-στόχο για την μετοχή της Alpha Bank στα 0,65 από τα 0,75 ευρώ, για την Eurobank στα 0,30 από τα 0,36 ευρώ, για την Εθνική Τράπεζα στα 2,75 από την προηγούμενη των 3 ευρώ, και για την Πειραιώς στα 1,45 από τα 1,65 ευρώ.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων