Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 20-Ιουλ-2012 21:57

  Μικρά κέρδη ο χρυσός λόγω πληθωριστικών ανησυχιών

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Μικρά κέρδη κατέγραψε ο χρυσός την Παρασκευή στη Νέα Υόρκη διαγράφοντας τις απώλειες που σημείωνε στην έναρξη των συναλλαγών καθώς η συνεχιζόμενη άνοδος των futures των αγροτικών προϊόντων δημιουργεί πληθωριστικές ανησυχίες. 

  Ειδικότερα, το συμβόλαιο Αυγούστου σημείωσε στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης άνοδο 0,2%, ή 2,4 δολ., στα 1.582,8 δολ. η ουγγιά καταγράφοντας ωστόσο σε επίπεδο εβδομάδας πτώση 0,6%.

  Οι τιμές των σιτηρών κατευθύνονται προς τα ιστορικά υψηλά τους καθώς οι ΗΠΑ βρίσκονται αντιμέτωπες με τη μεγαλύτερη ξηρασία των τελευταίων δεκαετιών γεγονός που αναμένεται να οδηγήσει σε πτώση της παραγωγής τους. 

  Το ασήμι Σεπτεμβρίου σημείωσε άνοδο 0,3% στα 27,3 δολ. η ουγγιά ενώ ο χαλκός ίδιου μήνα υποχώρησε 2,5% στα 3,45 δολ. η λίβρα. Σε επίπεδο εβδομάδα το ασήμι υποχώρησε 0,3% ενώ ο χαλκός έχασε 1,4%. 

  Η πλατίνα Οκτωβρίου υποχώρησε 0,6% στα 1.414,5 δολ. η ουγγιά ενώ το παλλάδιο Σεπτεμβρίου έχασε 1,5% κλείνοντας στα 576,1 δολ. η ουγγιά.   

  Σε εβδομαδιαία βάση η πλατίνα υποχώρησε 1,4% και το παλλάδιο 1,6%.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  21:55 14/09

  Ανέκτησε μικρό μέρος των απωλειών ο χρυσός

  Ανοδικά έκλεισε η τιμή του χρυσού την Πέμπτη, ανακτώντας μέρος των απωλειών που σημείωσε στις προηγούμενες τρεις συνεδριάσεις, ωστόσο τα στοιχεία για τον πληθωρισμό σε επίπεδο καταναλωτή συγκράτησαν...

  21:24 11/09

  Πτώση 1,2% ο χρυσός

  Υποχώρησε τη Δευτέρα ο χρυσός μετά τα ισχυρά κέρδη της Παρασκευής που τον οδήγησαν στο υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές Σεπτεμβρίου.

  11:30 04/09

  Γιατί το Bitcoin είναι ο νέος "χρυσός"

  Η παγκόσμια αβεβαιότητα αυξάνεται. Ωστόσο, ο χρυσός δεν πραγματοποιεί ράλι, σε αντίθεση με το Bitcoin. Τα πλεονεκτήματα καθενός από τα assets.