Για επιβάρυνση των αποτελεσμάτων δ’ τριμήνου της Motor Oil από το αδύναμο περιβάλλον διύλισης αλλά και την εξασθένιση της εγχώριας ζήτησης για καύσιμα κάνει λόγο η Marfin Analysis σε έκθεσή της με ημερομηνία 13 Μαρτίου 2012. 

Η χρηματιστηριακή αναμένει πτώση σχεδόν 50% στα «καθαρά» ενοποιημένα EBITDA της Motor Oil σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, τοποθετώντας τα στα 39 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, αναμένει "καθαρές" ζημιές 2 εκατ. ευρώ, έχοντας στο μεταξύ αναβαθμίσει τις εκτιμήσεις της για τα χρηματοοικονομικά έξοδα. Συνεκτιμώντας μια μικρή απώλεια από τα αποθέματα της τάξης των 3,5 εκατ. ευρώ, τα reported EBITDA αναμένεται να διαμορφωθούν στα 35 εκατ. ευρώ και τα reported καθαρά αποτελέσματα να εμφανίσουν ζημιές 4,5 εκατ. ευρώ. 

Σε επίπεδο έτους, η Marfin εκτιμά ότι η Motor Oil έχει καταφέρει, μέσα σε ένα δυσχερές περιβάλλον, να αυξήσει τα «καθαρά» της EBITDA κατά 40% στα 306 εκατ. ευρώ και τα «καθαρά» καθαρά της κέρδη κατά 50% στα 119 εκατ. ευρώ. 

H Motor Oil θα ανακοινώσει επίσημα τα αποτελέσματα δ’ τριμήνου τη Δευτέρα, 19 Μαρτίου, μετά τη λήξη των συναλλαγών του Χ.Α. 

Η Marfin Analysis διατηρεί σύσταση «buy» και τιμή-στόχο τα 9 ευρώ για τη μετοχή της Motor Oil.