Υψηλότερα κέρδη αναμένεται να καταγράψει το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στο δ’ τρίμηνο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Marfin Analysis. Συγκεκριμένα, η χρηματιστηριακή τοποθετεί τα καθαρά κέρδη του Τ.Τ. στα 16,6 εκατ. ευρώ, από 1,6 εκατ. ευρώ στο γ’ τρίμηνο του 2010, με ώθηση από το σημαντικά χαμηλότερο φόρο εταιρικών κερδών και τη συρρίκνωση των απωλειών από συναλλαγές.

Η Marfin εκτιμά ότι τα καθαρά έσοδα από τόκους και προμήθειες θα υποχωρήσουν 2,1%, υπό το βάρος της συνεχιζόμενης τριμηνιαίας ανόδου του επιτοκίου Euribor αλλά και των σχετικά έντονα αρνητικών spread καταθέσεων στο δ’ τρίμηνο.


Στο μέτωπο του κόστους, οι λειτουργικές δαπάνες εκτιμάται ότι θα αυξηθούν 12% εξαιτίας εποχιακών παραγόντων. Η Marfin αναμένει ότι θα δοθεί συνέχεια στις προσπάθειες περιορισμού του κόστους το 2011, το οποίο θα επηρεάσει θετικά τα προ-προβλέψεων κέρδη.


Στην έκθεση της (29/3/2011) η Marfin Analysis αναφέρει:


«Η προσοχή θα πρέπει να παραμείνει στραμμένη στα επίπεδα των καταθέσεων και το σχηματισμό μη εξυπηρετούμενων δανείων. Προσέξαμε ότι η πρόσφατη φημολογία περί τραπεζικών εξαγορών και συγχωνεύσεων επανέφερε το Τ.Τ. στο προσκήνιο πιθανών κινήσεων ενοποίησης στον ελληνικό τραπεζικό κλάδο. Θυμηθείτε ότι στον προϋπολογισμό του 2011 αναφέρεται πως οι προθέσεις πολιτικής που σχετίζονται με το Τ.Τ. θα διελευκανθούν το 2011. Συνεπώς, αναμένουμε περαιτέρω ανακοινώσεις από την κυβέρνηση, που θα επηρεάσουν την τιμή-στόχο και τη σύστασή μας για τη μετοχή. Για την ώρα διατηρούμε την τιμή-στόχο (4,20 ευρώ) και τη σύσταση (hold)".


Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο θα ανακοινώσει επίσημα τα οικονομικά αποτελέσματα δ’ τριμήνου 2010 στις 31 Μαρτίου, μετά τη λήξη της συνεδρίασης του Χ.Α.