Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 08-Μαρ-2018 13:41

  Καταπατημένα: Εξετάζεται η πώληση στους κατέχοντες

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Καταπατημένα: Εξετάζεται η πώληση στους κατέχοντες

  Του Σπύρου Δημητρέλη

  Την παροχή της δυνατότητας εξαγοράς καταπατημένων εκτάσεων του δημοσίου στους κατέχοντές εξετάζει σοβαρά το υπουργείο Οικονομικών.

  Σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε η Γενική Γραμματεία Δημοσίας Περιουσίας συστήνεται ειδική επιτροπή η οποία θα μελετήσει όλες τις πτυχές του ζητήματος και θα προτείνει στην πολιτική ηγεσία λύσεις στο ζήτημα.

  Στόχος είναι από τη μια να διευθετηθεί ένα ζήτημα που χρονίζει για δεκαετίες και από την άλλη να εισρεύσει και ζεστό χρήμα στα κρατικά ταμεία από την παραχώρηση των τίτλων.

  Στη σχετική απόφαση ορίζεται ότι έργο της επιτροπής θα είναι "Ο προσδιορισμός των όρων και των προϋποθέσεων της δυνατότητας εξαγοράς από τους αυθαίρετους καταπατητές των αυθαιρέτως κατεχόμενων ακινήτων του δημοσίου προκειμένου να εξασφαλιστεί η οριστική επίλυση του σχετικού προβλήματος και να διασφαλιστεί το δημόσιο συμφέρον".

  Υπενθυμίζεται ότι έχουν γίνει και άλλες προσπάθειες στο παρελθόν για τη διευθέτηση του ζητήματος των καταπατημένων εκτάσεων, ωστόσο τα προσχέδια νόμου που είχαν συνταχθεί έμειναν στα χαρτιά. Βασικό πρόβλημα είναι η συμβατότητα με το Σύνταγμα των ρυθμίσεων για την παραχώρηση δημόσιων εκτάσεων σε ιδιώτες καταπατητές.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων