Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 28-Φεβ-2018 20:48

  Άλλαξε χέρια η βίλα του Ψυχάρη

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Άλλαξε χέρια η βίλα του Ψυχάρη

  Του Δημήτρη Δελεβέγκου

  Έναντι του ποσού της τάξης των 11,75 εκατ. ευρώ πωλήθηκε, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η βίλα του Σταύρου Ψυχάρη στο Πόρτο Χέλι.

  Η τιμή απόκτησης είναι σημαντικά υψηλότερη από την τιμή πρώτης προσφοράς που ανέρχεται σε 4,7 εκατ. ευρώ, ενώ υπήρξαν προσφορές από πέντε υποψήφιους.

  Το σπίτι που βρίσκεται στην κυριότητα της εταιρείας Brionte Limited, βρίσκεται στη θέση "Μετόχι" Αγίου Αιμιλιανού του Πορτοχελίου, σε οικόπεδο 20,7 στρεμμάτων. Η Alpha Bank είχε κατάσχει το ακίνητο του Σταύρου Ψυχάρη για το ποσό των 2,4 εκατ. ευρώ.

  Σε αυτό βρίσκεται η διώροφη μονοκατοικία, η οποία, σύμφωνα με την οικοδομική άδεια (166/2008) και τα αρχιτεκτονικά σχέδια που τη συνοδεύουν, προβλέπεται να διαθέτει επιφάνειες κύριας χρήσης συνολικού εμβαδού 607 τ.μ., υπόγειους βοηθητικούς χώρους συνολικού εμβαδού 139 τ.μ., ισόγειο χώρο στάθμευσης εμβαδού 75,37 τ.μ. και πισίνα εμβαδού 96,56 τ.μ.

  Σύμφωνα με τα αρχιτεκτονικά σχέδια, το υπόγειο εμβαδού 139 τ.μ., αποτελείται, μεταξύ άλλων, από μηχανοστάσιο, δύο αποθήκες και το κλιμακοστάσιο ανόδου για το ισόγειο. Το ισόγειο εμβαδού 514 τ.μ., διαθέτει καθιστικό - τραπεζαρία - κουζίνα, γραφείο, υπνοδωμάτιο με λουτρό και ιματιοθήκη, χολ, Play Room, υπνοδωμάτιο με λουτρό και ιματιοθήκη, ξενώνα με κουζίνα και λουτρό και επιπρόσθετο χώρο στάθμευσης 75 τ.μ..

  Προκύπτει ακόμη από τα αρχιτεκτονικά σχέδια ότι ο πρώτος όροφος 93 τ.μ. αποτελείται, μεταξύ άλλων, από δύο υπνοδωμάτια και δύο λουτρά.

  Ωστόσο, σύμφωνα με δηλώσεις ΕΝΦΙΑ για το 2015, το 2008 (οπότε εξασφαλίστηκε η άδεια) κατασκευάστηκε διώροφη μονοκατοικία με χώρους κύριας χρήσης επιφανείας 1.610 τ.μ. και χώρους βοηθητικής χρήσης επιφανείας 654 τ.μ., και επίσης αθλητικές εγκαταστάσεις επιφανείας 130 τ.μ..

  Έχουν, δηλαδή, κατασκευαστεί αυθαίρετα χώροι κύριας χρήσης συνολικής επιφανείας 1.003 τ.μ., και βοηθητικοί χώροι επιφανείας 515 τ.μ., όπως φανερώνει η σύγκριση των προβλεπόμενων από την οικοδομική άδεια τ.μ. με αυτά που οικοδομήθηκαν.

  Ως αποτέλεσμα, ο νέος ιδιοκτήτης θα πρέπει να βάλει το χέρι στην τσέπη για να νομιμοποιήσει τους αυθαίρετους χώρους.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων