Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 15-Φεβ-2018 16:55

  Ψυχικό - Φιλοθέη στο ΣτΕ κατά νέων αντικειμενικών

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Ψυχικό - Φιλοθέη στο ΣτΕ κατά νέων αντικειμενικών

  Νέα προσφυγή στο ΣτΕ κατά των αναπροσαρμοσμένων αντικειμενικών αξιών, κατέθεσαν το Σωματείο  "Ένωση Ιδιοκτητών Ψυχικού",  αλλά και 98 ιδιοκτήτες ακινήτων  του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού. Οι κάτοικοι, που ήδη έχουν δικαιωθεί μια φορά στο Ανώτατο δικαστήριο, ζητούν να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικές και παράνομες οι  νέες αντικειμενικές αξίες των ακινήτων στην περιοχή τους.

  Οι νομικές βολές στρέφονται κατά της 1180/2017 απόφασης του αναπληρωτή υπουργού και της υφυπουργού Οικονομικών με την οποία ανακαθορίστηκαν οι τιμές ζώνης.

  Η επίμαχη υπουργική απόφαση  εκδόθηκε για να συμμορφωθεί η διοίκηση με την  απόφαση του ΣτΕ του έτους 2016 (υπ΄ αριθμ. 2334/2016) η οποία ακύρωσε προηγούμενη υπουργική απόφαση:  "...δεν προκύπτει ότι ο καθορισμός της τιμής ανά τ.μ. των ακινήτων του επίμαχου Δήμου έγινε μετά από εκτίμηση στοιχείων που να δικαιολογούν αυτήν, ώστε να προκύπτει το δικαιολογητικό έρεισμα της επίμαχης ρύθμισης και να δύναται να ελεγχθεί αν εκδόθηκε εντός των ορίων της νομοθετικής εξουσιοδοτήσεως του άρθρου 41 του νόμου 1249/1982", αναφέρουν οι προσφεύογοντες οι οποίοι υποστηρίζουν ότι η υπουργική απόφαση παραβιάζει τα άρθρα 4 και 78 του Συντάγματος που προβλέπουν ότι η φορολογούμενη ύλη, όπως είναι η περιουσία, δεν επιτρέπεται να είναι πλασματική, αλλά πρέπει να είναι πραγματική, ενώ οι τιμές ζώνης στον εν λόγω Δήμο είναι απολύτως πλασματικές  και σημαντικά  ανώτερες της πραγματικής  αξίας των ακινήτων.

  Παναγιώτης Στάθης

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων