Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 13-Σεπ-2017 09:34

  Lamda Development: Νέα κέρδη λόγω του deal με την Varde

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Lamda Development: Νέα κέρδη λόγω του deal με την Varde

  Νέα κέρδη αναμένεται να φέρει στην εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων Lamda Development η συμφωνία με την Värde Partners για την είσοδό της στο μετοχικό κεφάλαιο της νεοϊδρυθείσας θυγατρικής εταιρείας Lamda malls. Η τελευταία ελέγχει τις μετοχές των εταιρειών Lamda Δομή Α.Ε. και Πυλαία Α.Ε. στις οποίες ανήκουν τα εμπορικά κέντρα Golden Hall και Mediterranean Cosmos αντίστοιχα.

  Σύμφωνα με την οικονομική έκθεση της Lamda, το τίμημα, που κατέβαλε Värde, η αναμένεται να αναπροσαρμοστεί προς τα πάνω λόγω της κερδοφορίας των εταιριών κατά το διάστημα που μεσολάβησε από την υπογραφή της συμφωνίας μέχρι και την ολοκλήρωση της.

  Βάσει της σχετικής συμφωνίας, η Värde (μέσω της 100% θυγατρικής της Wert Blue SarL) την 1/6/2017 κατέβαλε το ποσό των 61,3 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του 31,7% της Lamda malls.

  Σημειώνεται ότι στόχος της Lamda Development είναι το χαρτοφυλάκιο του νέου σχήματος να ξεπεράσει σε αξία το 1 δισ. ευρώ, με την αξία του να τοποθετείται σε 750 εκατ.ευρώ, μετά την εισφορά του mall Athens στην Lamda malls.

  "Στοχεύουμε σε τουλάχιστον 200-300 εκατ.ευρώ καινούργιες εξαγορές" όπως έχει σημειώσει ο επικεφαλής της Lamda Development Οδυσσέας Αθανασίου.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ