Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 31-Ιαν-2013 20:14

  Αιχμές Σπ. Πολλάλη για τον τρόπο αξιοποίησης του Ελληνικού

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Κατά της διαδικασίας αξιοποίησης της έκτασης του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό τάχθηκε εμμέσως ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικό Α.Ε. Σπύρος Πολλάλης σε συνέντευξή στο ραδιόφωνο του Alpha και στο δημοσιογράφο Σπύρο Χαριτάτο.

  «Δυστυχώς πουλώντας το 100% των μετοχών της Ελληνικό Α.Ε., αμέσως-αμέσως, αποποιούμαστε οφέλη στο μέλλον. Διότι η Ελλάδα έχει λαμπρό μέλλον» σημείωσε ο κ. Πολλάλης.

  «Το ΤΑΙΠΕΔ το αποφάσισε και τα δίνει όλα. Αυτό με θίγει σαν Έλληνα πολίτη, σαν Έλληνα φορολογούμενο. Εγώ σαν τεχνοκράτης πρόεδρος της εταιρείας, εξακολουθώ να κάνω αυτό που πρέπει να κάνω. Το ΤΑΙΠΕΔ δεν παρεμβαίνει στη δουλειά μου».

  Σε σχόλιο του δημοσιογράφου αναφορικά με το εάν το Ελληνικό κοστολογείται πολύ χαμηλά, ο κ. Πολλάλης σημείωσε ότι δεν θα υπεισέλθει σε ακριβή νούμερα. Ωστόσο, όπως μετέδωσε πρόσφατα το Capital.gr, σε ειδική εκδήλωση για το Ελληνικό, ο κ. Πολλάλης είχε αναφέρει ότι το project θα είχε αξία 26 δισ. ευρώ, εάν υλοποιούνταν το 2008.

  «Πρέπει να ξέρουμε τι θέλουμε. Πρέπει να αντιληφθούμε ότι το έργο είναι αναπτυξιακό. Το χειρότερο επιχείρημα που ακούω είναι κάντε κάτι. Εμείς έχουμε τη γη,  ο επενδυτής χρήματα. Τη γη έχουμε μόνο εμείς. Είμαστε ίσος προς ίσο με τον επενδυτή. 

  Όταν δεν έχεις σχέδια, όταν λες παρʼτο και κανʼτο ότι θες, έχεις μιαν ασθενή θέση. Φοβάμαι ότι ο επενδυτής θα κάνει ό,τι θέλει. Θα μου κάνει τεράστια εντύπωση, εάν ο επενδυτής έρθει με κάποια χρήση γης που εμείς δεν έχουμε σκεφτεί» σημείωσε ο κ. Πολλάλης.

  Η Ελληνικό Α.Ε. έχει εκπονήσει, ήδη, το masterplan της περιοχής, όπως και ειδική οικονομοτεχνική μελέτη, τα οποία παρουσίασε, χθες , το Capital.gr. 

  «Έχουμε κάνει σχέδιο, πλάνο, έχουμε κάνει πλήρεις οικονομικές αναλύσεις. Και θα το επικοινωνήσουμε. Θέλουμε τη συμπαράσταση του πολίτη. Μέχρι τώρα που ξεκίνησε η δεύτερη φάση του διαγωνισμού δεν ήταν σκόπιμο να επικοινωνήσουμε αυτά τα σχέδια με τον κόσμο. Η μελέτη που αξίζει πάνω από 2 εκατ. ευρώ έχει εξεταστεί από το ΤΑΙΠΕΔ» σημείωσε ο κ. Πολλάλης.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων