Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 25-Οκτ-2017 13:47

  ΕΠΑ Αττικής: Νέα εποχή καινοτομίας με "προίκα" την ιστορία, την πολύχρονη εμπειρία και την τεχνογνωσία

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Έτοιµη η εταιρεία για τις νέες µεγάλες προκλήσεις της αγοράς

  Το  2017 ήταν μια χρονιά - ορόσημο για την ΕΠΑ Αττικής, καθώς σηµατοδότησε την απαρχή της νέας εποχής για την εταιρεία, που αποτελεί τη σύγχρονη ενσάρκωση µιας ιστορίας 160 ετών, από το 1857, οπότε και ξεκίνησε τη λειτουργία του το εργοστάσιο Φωταερίου στο Γκάζι, έως σήµερα.

  Στη νέα εποχή της απελευθερωµένης αγοράς ενέργειας, η ΕΠΑ Αττικής τροφοδοτεί µε φυσικό αέριο ένα από τα µεγαλύτερα ενεργειακά χαρτοφυλάκια πελατών: 340.000 οικιακούς καταναλωτές, 1.200 σχολεία και δηµόσια κτίρια και 200 µεγάλους εµπορικούς και βιοµηχανικούς πελάτες. Αυτό που έχει ιδιαίτερη σηµασία είναι ότι η εταιρεία παραµένει µε διαφορά η πρώτη επιλογή µεταξύ των καταναλωτών που έχουν ήδη τη δυνατότητα να επιλέξουν τον πάροχο φυσικού αερίου της προτίµησής τους, δηλαδή τις βιοµηχανίες και τους µεγάλους επαγγελµατίες.

  Με το φυσικό αέριο να εξακολουθεί να αποτελεί µακράν το πιο ανταγωνιστικό καύσιµο, µέληµα της εταιρείας είναι να συνεχίσει να είναι η πρώτη επιλογή οικιακών, επαγγελµατικών και βιοµηχανικών καταναλωτών, προσφέροντάς τους ασφάλεια και αξιοπιστία, τεχνολογίες αιχµής, υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και τις πιο συµφέρουσες τιµές.

  Με τη µοναδική πολύχρονη εµπειρία και τεχνογνωσία της στον χώρο της ενέργειας, η ΕΠΑ Αττικής είναι ήδη έτοιµη για το επόµενο µεγάλο βήµα. 

  Έχοντας πλέον ολοκληρώσει µε επιτυχία τον εταιρικό µετασχηµατισµό, η νέα ΕΠΑ Αττικής γυρίζει σελίδα και φιλοδοξεί να αποτελέσει τον βασικό συντελεστή όχι µόνο της αγοράς φυσικού αερίου, αλλά συνολικά της παροχής ενεργειακών προϊόντων και υπηρεσιών. Έτσι, διαµορφώνει τη στρατηγική της επόµενης ηµέρας µε στόχο τη δυναµική είσοδό της στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας το 2018. Κύριος πυλώνας της στρατηγικής είναι η καινοτοµία στην ανάπτυξη προϊόντων και υπηρεσιών, µε στόχο η ΕΠΑ Αττικής να προσφέρει στους καταναλωτές της ελληνικής αγοράς επιλογές που σήµερα είναι διαθέσιµες σε προηγµένες και ώριµες αγορές της Ευρώπης. 

  Είσοδος στο ρεύμα 

  Η δραστηριοποίηση της ΕΠΑ Αττικής στην αγορά προµήθειας ηλεκτρικής ενέργειας θα ξεκινήσει άµεσα, καθώς στις αρχές Σεπτεµβρίου η Ρυθµιστική Αρχή Ενέργειας ενέκρινε τη χορήγηση άδειας προµήθειας ηλεκτρικής ενέργειας 20ετούς διάρκειας για ισχύ 400 MW, ανοίγοντας µε αυτόν τον τρόπο και τυπικά τον δρόµο για την είσοδο της εταιρείας στη συγκεκριµένη αγορά.

  Έτσι, έπειτα από την ολοκλήρωση ενός κύκλου σηµαντικών επενδύσεων µε στόχο την αναβάθµιση της εµπειρίας του καταναλωτή, αξιοποιώντας και τις βέλτιστες πρακτικές άλλων ευρωπαϊκών αγορών, όπως η Μεγάλη Βρετανία και η Γαλλία, η ΕΠΑ Αττικής επενδύει σε καινοτοµικά προϊόντα, αλλά και σε εργαλεία εξυπηρέτησης και εξοικονόµησης ενέργειας για οικιακή κατανάλωση. 

  Προς την ίδια κατεύθυνση, η εταιρεία προχωρά στη σύναψη στρατηγικών συνεργασιών, που θα ανακοινωθούν το προσεχές διάστηµα, µε µεγάλες και καταξιωµένες στον χώρο τους επιχειρήσεις και οργανισµούς, που έχουν στο DNA τους αντίστοιχες αρχές και αξίες oι οποίες συνδέονται µε την εµπειρία και την εξυπηρέτηση των πελατών.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ