Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 25-Οκτ-2017 16:37

  Το έξυπνο σπίτι αλλάζει την ενεργειακή κατανάλωση

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ποιες είναι οι συσκευές που θα διευκολύνουν τη ζωή µας και θα φέρουν τα πάνω κάτω στις καθηµερινές µας συνήθειες

   

  Το έξυπνο σπίτι είναι εδώ και προσφέρει τεράστιες δυνατότητες αυτοµατοποίησης στις καθηµερινές λειτουργίες ενός νοικοκυριού. Από την ασφάλεια µέχρι τον φωτισµό, τη θέρµανση και το µαγείρεµα. Και για όσους αντέχουν οικονοµικά το κόστος της επένδυσης, µια µπαταρία µε ένα φωτοβολταϊκό µπορεί να σας απαλλάξει πλήρως από τον... "πονοκέφαλο" του λογαριασµού ρεύµατος. Αυτές είναι οι 5 συσκευές που θα αλλάξουν τη ζωή µας.

  πρίζαΈξυπνη πρίζα

  Ξεχάστε τις παλιές πρίζες. Πλέον υπάρχουν οι σύγχρονες πρίζες, που µας επιτρέπουν να ανοίγουµε και να σβήνουµε τα φώτα και τις ηλεκτρικές µας συσκευές από το τηλέφωνό µας. Και, το κυριότερο, µας επιτρέπουν να µειώσουµε το κόστος της ηλεκτρικής κατανάλωσης, από την κατανάλωση ρεύµατος στις συσκευές σε αναµονή. Ταυτόχρονα, δίνουν δυνατότητες τηλεχειρισµού και εντολών από το κινητό. 

  έξυπνο σπίτιΛάµπα LED και έξυπνος φωτισµός 

  Οι διακόπτες φωτισµού µετατρέπονται σε... πολυεργαλείο. Με ένα πάτηµα στο κινητό µας, αναβοσβήνουµε τα φώτα από τον καναπέ. Εάν δεν θέλετε διακόπτη, τότε µπορείτε να ψάξετε για συστήµατα αυτόµατου φωτισµού που ενσωµατώνονται στο ρούτερ σας και στα οποία συνδέονται έξυπνες λάµπες LED. Κάποια συστήµατα σας επιτρέπουν να δώσετε και φωνητικές εντολές από τον... καναπέ. 

  ΠΙΝΑνιχνευτές δραστηριότητας - smart hubs - security nests

  Ξεχάστε τα απλά µάτια του συναγερµού σας. Πλέον τα νέα συστήµατα περιλαµβάνουν κάµερες υψηλής ευκρίνειας και σένσορες που µετρούν την ποιότητα του αέρα, τη θερµοκρασία, την υγρασία, την κίνηση, τον φωτισµό, ακόµα και τη δόνηση. Τα συστήµατα αυτά δεν αξιοποιούνται µόνο για λόγους ασφάλειας. Τα πιο ολοκληρωµένα συστήµατα λειτουργούν και ως συσκευές αυτοµατοποίησης για τον πλήρη έλεγχο των έξυπνων συσκευών σας. Και όλα αυτά από την εφαρµογή του κινητού σας.

  Έξυπνος ηλεκτρικός πίνακαςΠΙΝ

  Ειδικοί σένσορες που τοποθετούνται στους ηλεκτρικούς πίνακες ταυτοποιούν µεµονωµένες ηλεκτρικές συσκευές και εντοπίζουν την ηλεκτρική τους υπογραφή. Παρακολουθούν τη χρήση τους και ερµηνεύουν την κατανάλωση, ενηµερώνοντάς µας στο κινητό εάν συµβεί κάτι ασυνήθιστο. Πλέον θα σας έρχεται µήνυµα στο κινητό εάν κινδυνεύετε να κάψετε το φαΐ σας...

  ΠΙΝ​POWER WALL

  Είτε προμηθευτείτε την περίφηµη µπαταρία της Tesla είτε κάποιο άλλο προϊόν, το σίγουρο είναι ότι θα µπορείτε µε το φωτοβολταϊκό σας να φτιάξετε ένα πλήρως ή µερικά αυτόνοµο σπίτι, να έχετε αποθηκευµένη την ενέργεια που χρειάζεστε για το αυτοκίνητό σας. Ακριβό gadget, αλλά δείχνει το µέλλον.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ